Blog

Wekelijks schrijf ik een blog over persoonlijk leiderschap, de wet van creatie en alles wat daarmee samenhangt. In mijn werk staat het vergroten van levensgeluk en succes centraal. Daarom gaan mijn blogs over eigen ervaringen of die van klanten.

 

Wil je iedere vrijdag mijn blog in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan via de regel bovenin. Je krijgt dan meteen mijn Creatiedagboek gratis toegestuurd!

 • Een shotje hees gekreun

  Gisteren was ik in een nostalgische mood. Het was mooi weer en ik was de hele dag alleen, had geen verplichtingen en kon kiezen hoe ik mijn dag zou invullen. Ik besloot naar de Atheneum boekhandel in Haarlem te rijden om een stapel nieuwe literatuur in huis te halen.

  In mijn auto – zonnebril op, muziek aan – zong Barry White me hijgerig toe: Can’t get enough of your love baby. Muziek werkt bij mij als een tijdmachine. Binnen een seconde was ik weer het meisje van vijftien met een romantische voorstelling van de wereld.

   

  Lees meer
 • Uitgerookt door het universum en een onmiddellijke levering

  De afgelopen week heb ik opnieuw gezien hoe mooi de samenwerking met het universum kan zijn.
  Hoe sommige signalen lijken aan te geven dat je een andere koers mag kiezen, terwijl als je iets beter kijkt en luistert, als je iets dieper ingaat op de onderliggende boodschap, het vaak mogelijk is om het op een akkoordje te gooien. ‘Miss Universe’ kan soms interessante spelletjes met ons spelen!

  Ik geef je een voorbeeld.

   

  Lees meer
 • Onvoorwaardelijke liefde

  Afgelopen zondag kreeg ik zomaar de kans om live aanwezig te zijn bij een oratie van de Dalai Lama. Over de synchrone samenloop van omstandigheden kun je HIER lezen.

  Voor mijn ervaringen, klik hieronder.

   

   

  Lees meer
 • Het komt altijd mooier dan we kunnen verzinnen

  Een paar maanden geleden had ik online een cadeautje verstuurd dat helaas verkeerd bezorgd werd. Ik plaatste een oproep op Facebook en Jeanine van Weert sprong op haar fiets om op onderzoek uit te gaan. Hoe dit leidde tot mijn aanwezigheid bij de Dalai Lama, lees in in dit verhaaltje.

   

  Lees meer
 • Een nachtmerrie: wat doet ons onderbewuste eigenlijk?

  Je hebt dat vast ook weleens. Dat je wakker wordt uit een regelrechte k-droom en dat je de beelden niet meer kwijtraakt. Nog erger is dat het gevoel van beklemming dat je tijdens je nachtmerrie had alsmaar de kop opsteekt. Zit je net lekker koffie te drinken met je collega: bam! Loop je met je hond langs het strand, zonnetje, briesje: pats! Heel vervelend.

  Waarom gebeurt dit? En waaróm vinden we dit zo vervelend?

   

  Lees meer
 • The law of DIStraction

  Soms kan ik er echt om huilen. Om het gestruggel van mensen. Om hun overtuiging, dat hun overtuigingen leidend zijn. Hun overtuigingen, die in feite niets anders zijn dan onwaarheden.

  De afgelopen week had ik het weer. Ik nam een vlog op voor de leden van mijn community. En terwijl ik vertelde hoe ik in mijn jeugd de ene op de andere negatieve zijnsovertuiging stapelde, voelde ik de emotie al opkomen. Toen ik tenslotte zei hoezeer ik iedereen de kansen en de mogelijkheden gun die zo voor het oprapen liggen, kon ik mijn tranen niet meer bedwingen.

   

  Lees meer
 • De Toscaanse nachtmerrie

  Dit verhaal schreef ik op 28 augustus 2015 na onze vakantie in Italië. Vandaag, 28 augustus 2018, kreeg ik van Facebook deze herinnering te zien. Nog heel vaak denk ik aan deze tijd terug en vult mijn hart zich met tranen. En vooral ook met liefde. Voor twee dierbaren die overgestoken zijn. De een die niet wilde en niet anders kon, de ander die wel anders kon, en niet meer wilde. Zij waren geliefden. En onze vriendin en vriend.

  Lees meer
 • Om te kunnen genezen, moet de pleister van de wond

  Waarom besteed ik zoveel aandacht aan overtuigingen? En hoe beïnvloeden die ons in ons volwassen leven? Wat is ervoor nodig om ons vrij, gelukkig, ontspannen te voelen? 

   

  Lees meer
 • Je bepaalt zelf of je een zondagskind bent

  Monique Helfrich, stemtrainer: ‘Je bepaalt zelf of je een zondagskind bent!’

  Een tijdje geleden plaatste ik een video in mijn Facebook community. Een van de leden, Monique Helfrich, reageerde met een verhaal dat ik het delen meer dan waard vind. Zij vertelt hoe zij zich altijd volkomen veilig en daardoor in vertrouwen heeft gevoeld. En ook dat dat niet alleen maar positief voor haar uitpakte.

  Een verhaal over resonantie en over overtuigingen, en hoe die voor en tegen je kunnen werken.

   

   

  Lees meer
 • Toen je werd geboren was je al gelukt!

  In mijn coachings is dit de zin, die mijn klanten het meeste aangrijpt. Niet alleen omdat er zoveel liefde en waarheid in besloten ligt. Ook omdat ze zich vaak realiseren, dat ze dit nog lang niet altijd over zichzelf geloven.

  Lees meer
1 2 3 4
Terug