Mijn blogs gaan over mindset, gedragsverandering, persoonlijk leiderschap, het functioneel inzetten van de universele wetten en het en het creëren jouw mooiste realiteit.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in via de aanmeldregel bovenin.

 • Een leven na Corona. En dan?

  Voor velen is dit een tijd van bezinning. En ook een van vragen die te maken hebben met (on)zekerheid.
  Hoe benut jij deze periode? Maak je nu alvast keuzes voor de langere termijn?

  Kruip jij straks als herboren uit je cocon?

  Ik geef je tips.

  Lees meer
 • Het verhaal van de rups en de uil

  Dit korte sprookje schreef ik als metafoor voor kracht, hoop, inspiratie en vertrouwen en de mogelijkheid van mensen om te veranderen. Om te zijn wie ze willen zijn. Juist in tijden van onzekerheid. Ik heb het voor je op video opgenomen.

   

  Lees meer
 • Het schijnbaar kleine

  Vandaag ontwaakte ik uit vreemde dromen met in mijn hart sterker dan ooit tevoren een overtuiging. Die overtuiging is niet nieuw en ik volg al vele jaren haar lokroep, omdat ik heb ondervonden hoeveel zij mij en anderen brengt.

  Lees meer
 • Accepteren wat je niet wilt

  Deze titel klinkt misschien tegenstrijdig. In dit bericht leg ik je uit wat ik bedoel en hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken. Inclusief een gratis checklist en visualisatie. 

  Ik ervaar het als een groot goed dat ik (en met mij mijn gezin) zo goed in staat ben om de kalmte te bewaren. Ik leef niet onder een steen, weet wat er gaande is, ben realistisch en bagatelliseer niets. Ik neem mijn verantwoordelijkheid binnen onze eigen kleine kring en ook naar mijn klanten en sociale contacten. En toch krijgen de angstige gevoelens waar velen mee te maken hebben, geen grip op me.

  Lees meer
 • Hoeveel functies vervul jij? En wat is daar de échte reden voor?

  Misschien herken je het wel. In jouw gezin of relatie heerst wat je noemt, ‘een eigen structuur’, wat in de praktijk betekent dat iedereen de hele dag door doet wat er langskomt en daarbij zonder overleg verwachtingen van flexibel meebewegen bij de ander neerlegt. 

  Lees meer
 • The law of distraction: ben jij baas over je ‘drugs’?

  Hoe loopt jouw gebruikelijke route van denken, voelen en handelen? Stem je af op wat je wilt, bedenk je stappen, wend je je talenten aan en ga je op je doelen af? Vol zelfvertrouwen en plezier, zelfs als het onderweg tegenzit of wanneer je experiment niet in één keer slaagt?

  De meeste mensen leven volgens een vast patroon van herinneren en reageren. Als ze regelmatig een negatieve ervaring hebben opgedaan, wordt dat een verwachting. Ze belanden in een lus en hoe vaker dat gebeurt, des te hardnekkiger het patroon wordt.

  Lees meer
 • K**coach! YEP, that’s me.

  Beetje vreemde titel misschien, dus ik leg het je uit.

  Dit compliment (K** coach) kreeg ik ooit van een deelneemster en ik zeg niet voor niets compliment. Ze zei het glimlachend terwijl ze de tranen uit haar ogen wiste. Omdat ze inzag dat ik haar door mijn volharding in één klap mijlen vooruit hielp.

   

  Lees meer
 • TUURLIJK JOH!

  Nog een beetje sceptisch kijkt ze me met haar helderblauwe ogen vanaf de overkant van de tafel aan. Ik vertel over de verschuiving in haar realiteit, wanneer zij vanuit andere opvattingen en overtuigingen omgaat met omstandigheden. Dat waar je je aandacht op richt, groeit. Dat focus op wat wel goed gaat, en op leiderschap en regie hanteren, een totaal andere trilling creëert dan wanneer we reageren vanuit angst, krapte, negatieve opvattingen en overtuigingen.
   
  ‘Trilling’. Ze herkauwt het woord een tijdje. Knikt nauwelijks waarneembaar. In haar ogen lees ik: ‘Tuurlijk joh!’
   
  Lees meer
 • GEDRAG VERANDEREN IS MOEILIJK, en… Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage

  Gisteren was ik aanwezig bij het theatercollege Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar. Bovenstaande zinnen zou je kunnen beschouwen als de conclusie van zijn boodschap.

  Wil je in je realiteit iets veranderen, dan zul je iets in je gedrag moeten veranderen. Om je gedrag te veranderen, zul je andere overtuigingen moeten aannemen. Om je realiteit en je waarneming daarvan positief te beïnvloeden, begin je bij jezelf, met het ombuigen van het automatische negatieve patroon van denken, voelen en handelen waardoor je al jaren niet creëert wat je verlangt.

   

  Lees meer
 • Onbevangen verlangen: stap 1 op weg naar je nieuwe realiteit

  Misschien ken je deze quote wel: ‘Verwacht het onverwachte’. 
  Hoe leg jij die quote uit? En doe je dat ook echt, openstaan voor dingen die je je misschien nu nog niet kunt voorstellen?

  Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Terug