Blog

Wekelijks schrijf ik een blog over persoonlijk leiderschap, de wet van creatie en alles wat daarmee samenhangt. In mijn werk staat het vergroten van levensgeluk en succes centraal. Daarom gaan mijn blogs over eigen ervaringen of die van klanten.

 

Wil je iedere vrijdag mijn blog in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan via de regel bovenin. Je krijgt dan meteen mijn Creatiedagboek gratis toegestuurd!

 • Toen je werd geboren was je al gelukt!

  In mijn coachings is dit de zin, die mijn klanten het meeste aangrijpt. Niet alleen omdat er zoveel liefde en waarheid in besloten ligt. Ook omdat ze zich vaak realiseren, dat ze dit nog lang niet altijd over zichzelf geloven.

  Lees meer
 • Ik krijg altijd de allerbeste uitkomst!

  Ik was in een sneltreinvaart gestapt. Ik kan dat. Ik kan heel snel schakelen, ik kan op meerdere sporen tegelijk gefocust werken. Ik kan in no time resultaten neerzetten. Omdat ik een doel stel, een besluit neem, stappen bepaal. Meestal vind ik het dan ook nog allemaal leuk. Heerlijk toch? Of toch niet?

   

   

  Lees meer
 • Nu ik mijn overtuigingen op orde heb, lukken mijn manifestaties!

  Dat klinkt goed toch, je realiteit creëren aan de hand van je dromen en wensen en die stuk voor stuk gemanifesteerd zien in je leven? Dat is echt, serieus waar voor iedereen weggelegd. Ook voor jou!

  Soms raak ik over dit onderwerp in gesprek met mensen, die vinden dat die vlieger voor hen niet opgaat. Zij willen wel graag hun dromen waarmaken, maar het is ze nog niet gelukt. Die mensen zeggen: ‘Ja, het klinkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. Bij mij werkt de wet van creatie niet!’

  Ik geef dan altijd hetzelfde antwoord, namelijk: ‘Wat heb je er al aan gedaan om het tegendeel van die overtuiging te bewijzen?’

  Lees meer
 • ‘De tijd van tobben is voorbij!’

  Afgelopen dinsdag had ik een meeting met Mariska van Dam. Mariska is ongewenst kinderloos en ik sprak met haar over hoop en vertrouwen.

   

   

  Lees meer
 • Een avatar van de ideale man

  Vaak lees ik blogs en Facebook-posts van coaches over afstemmen. Ik volg ze graag omdat het helemaal mijn cup of tea is natuurlijk. Wat mij al een tijdje opvalt, is dat ze allemaal zo’n beetje hetzelfde zeggen. Afstemmen, afstemmen, afstemmen. En daar zit een groot risico in!

   

   

  Lees meer
 • Kutcoach

  ‘Lieve Josje, mijn ‘kutcoach’, wat als straks mijn traject bij jou klaar is?! Ik wil niet meer zonder jou!’ Dit bericht stuurde Roos Naujoks me een paar maanden geleden. Ik stelde haar gerust: ‘We hebben elkaar gevonden en hoeven niet meer zonder elkaar!’


  Lees meer
 • Liefde en de valkuil van doorzettingsvermogen

  Regelmatig spreek ik vrouwen.

  Moeders, dochters, zussen, schoonzussen, oma’s, nichten, vriendinnen, partners, ondernemers, mantelzorgers, taxichauffeurs, bloedstelpers, psychoanalisten, bemiddelaars, en nog veel meer.

  In elke vrouw (in elk mens feitelijk) zijn er talloze talenten aanwezig. Het is echter niet zo, dat we al die talenten levenslang allemaal tegelijk willen benutten.

   

  Lees meer
 • Daaag, tot zo!

  Daaag, tot zo!

  Twintig jaar geleden nam na een dergelijk zinnetje mijn leven een verschrikkelijke wending.

  Lees meer
 • Love or fear

  Stel, je hebt een doel. Je zet de juiste stappen, je blijft op koers, je houd je energie op peil door steeds voor ogen te houden welke geweldige ervaringen en fijne emoties je zult beleven als je je doel bereikt. Je bent nu al blij en dankbaar. Je voelt vertrouwen. Je opereert vanuit liefde.

  Dan begin je iets anders te voelen. Je bent een beetje moe. Je denkt: het zal wel komen omdat ik laat naar bed gegaan ben. Je energiepeil is laag. En tot je grote afgrijzen begint zich dat meteen af te tekenen in je realiteit.

  Lees meer
 • Je kont eraf werken of een cadeautje zijn?

  Met veel plezier volg ik de uitzendingen van ‘Gort over de grens’, een serie van Ilja Gort, de Nederlandse wijnboer in Frankrijk. Hij heeft een passie voor Italië; voor het landschap, de mensen, het eten en uiteraard de wijnen. Wij als kijkers volgen hem op zijn reis door het door hem geliefde land, waarbij hij bijzonder geestig en gepassioneerd commentaar levert.

  In de laatste uitzending die ik zag, hoorde ik hem iets bijzonders zeggen. Ik verstond dat hij zijn vrouw ‘de wijnboer winnares’ noemde. Het kan zijn dat hij ‘minnares’ heeft gezegd en ik dat niet goed hoorde. Dat is dan een prachtige projectie van mijn geest, want als hij wel winnares heeft gezegd, suggereert hij daarmee dat hij een enorme prijs is, en zij een grote lucky bastard om hem te ‘hebben’. En hij heeft gelijk!

  Lees meer
1 2 3
Terug