Met mijn wekelijkse blog wil ik jou inspireren om een leven voor jezelf te creëren waarin jij de regie voert.

In harmonie met jezelf en anderen, vrij van blokkades je dromen waarmaken. Hoe lijkt je dat?

Creëer een nieuwe realiteit!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in via de aanmeldregel bovenin.


 • Het andere gevaar :0 – Heb jij er last van?

  Mijn werk is erop gericht vrouwen bewust te maken van wat er nu eigenlijk allemaal vanbinnen gebeurt en hoe dat invloed heeft op hoe ze hun realiteit waarnemen, leven en ervaren. En uiteraard: hoe zij hun realiteit zelf kunnen veranderen: Van jammer naar YES!

  Ik bestudeer sinds ruim 20 jaar menselijk gedrag op het gebied van veranderen. Hoe kun je je waar nodig aanpassen aan omstandigheden en accepteren wat je niet kunt beïnvloeden? Hoe kun je altijd de regie voeren en soepel keuzes maken die je opvolgt met actie?

  En er is nog een onderwerp waar ik veel aandacht aan besteed: ANGST. In deze tijd een actueel thema.


  Lees meer
 • Wie bepaalt hier de regels?

  Soms kan ik er echt om huilen: het verhaal van dappere, krachtige vrouwen die ervan overtuigd zijn geraakt dat ze aan hun plafond zitten.
  Herken jij jezelf daarin? Lees dan snel verder.

   

   

  Lees meer
 • Ik wil meer geluk en succes!

  “Ik wil meer geluk en succes!”

  Die hartenkreet hoor ik in meer dan de helft van de berichten die ik dagelijks ontvang, dus het zou zomaar kunnen dat jij dit ook weleens roept. 
  Daarom heb ik 6 tips voor je op een rij gezet, waarmee je alvast zelf aan de slag kunt.

  Doe er je voordeel mee!


  Lees meer
 • Automatisch leren creëren waar je naar verlangt: het kan!

  Hoe zou het voor je zijn wanneer je vanzelf, vrijwel zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, afgestemd bent op wat je verlangt, zodat je jezelf wanneer nodig binnen een paar seconden in een positieve vibe brengt? Want zoals je weet is dat de manier om met wat je gelooft en voelt aan te trekken waar je naar verlangt.  Lees meer
 • Ik heb twee weken voor me uitgestaard en stevig gerouwd

  Eind januari maakte ik, gebaseerd op eerdere ervaringen, de keuze om alles uit mijn handen te laten vallen. Het resultaat was dat ik twee weken niet veel meer deed dan voor me uitstaren.

  Lees meer
 • Word een olifant. En wel hierom.

  Afgelopen week was er een item in het nieuws over olifantenpaadjes: de uitgesleten ‘short cuts’ in delen van het landschap die niet als fiets- of wandelpad aangelegd zijn. Nu zul je misschien denken: wat moet ik met die informatie Jos? Nou lieve Josje: veel! Ik zag een mooie analogie die ik graag met je deel.

   

  Lees meer
 • Bang om in mijn verdriet te verdrinken; hoe houd ik mijn hoofd boven water?

  Vorige week kreeg ik een vraag van Bianca. Zij schreef:

  ‘Ik ben bang om in mijn verdriet te verdrinken na mijn scheiding, omdat ik dan alle tijd heb om na te denken. Hoe houd ik mijn hoofd boven water?’

  Of het nu gaat om een echtscheiding of een andere verdrietige gebeurtenis, mijn tips aan Bianca zijn in veel situaties toepasbaar. Ik deel mijn antwoord aan haar met jou, omdat Bianca niet de enige is die hiermee kampt.

  Lees meer
 • Ik kón niet meer – en dit kun jij ervan leren

  Een veelgehoord onderwerp in de reacties die ik krijg, zijn zelfzorg versus zelfsabotage. Het is niet verwonderlijk dat dit met name bij vrouwen speelt. Wij zijn ontworpen om te multitasken, voelen ons snel verantwoordelijk en delegeren is niet altijd onze sterkste kant.
   
  Als je dit herkent, weet je misschien ook helaas uit eigen ervaring dat deze factoren kunnen bijdragen aan overspannen raken of zelfs in een burn-out belanden. Ik heb tot twee keer toe de signalen zolang genegeerd, dat ik volkomen opgebrand raakte en maanden nodig had voor mijn herstel.
  Lees meer
 • Het leven van je dromen creëren – zo heb je de grootste kans van slagen

  Gisteren plaatste ik een leuk manifestatieverhaal van onze dochter Soleil in mijn Facebookgroep Van jammer naar YES!

  De sleutel van haar succes bestaat uiteraard uit meerdere factoren. Een van de belangrijkste lessen die wij haar met de paplepel hebben ingegoten is: houd het behapbaar, dan groeit je vertrouwen stap voor stap.
  Lees meer
 • Jouw allergrootste liefde… wie is dat, als je goudeerlijk bent?

  Jouw allergrootste liefde… wie is dat in jouw geval? Je partner, je vader of moeder, een zus of broer, je kind, een collega? Wie is jouw Valentijn?

  Ik durf te wedden dat je antwoord niet direct luidt: IK! Ik ben mijn Valentijn, ik verdien die aandacht, dat hart onder de riem en die liefde, vooral die liefde.

  Lees meer