“Ik veranderde wat ik geloofde en daardoor geloofde ik dat ik kon veranderen.

Ik zette het boemerangeffect naar mijn hand.”  


Neus in de wind

Als ik vertel over mijn werk, dan zie ik al snel op het gezicht tegenover me een glimlach verschijnen en hoor ik steevast: ‘Je gaat hier echt compleet van aan hè, Jos?’ En ja, dat klopt! Ik ben stapelgek op mijn werk, mijn klanten en de resultaten die ik met hen boek.

Al ruim 20 jaar bestudeer ik menselijk gedrag en dan met name op het gebied van transformatie, persoonlijke groei en ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en het werken met de universele wetten.

Ik leer mijn deelnemers een leven voor zichzelf te creëren, waarin alle ruimte is voor eigen keuzes, plezier en ontspanning, voor grote en kleine dromen en voor volledige regie over hun realiteit.

De winst achter het verlies - accepteren

Net zoals ik dat zelf heb leren doen: met mijn neus in de wind, altijd snuffelend op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Mijn leven was ooit jammer

Ik was een ongewenst kind en me al jong bewust van anderen en hun gevoelens, wat er voor zorgde dat ik me extra hard geraakt voelde door wat er gebeurde. Ik werd afgewezen, emotioneel verwaarloosd en regelmatig mishandeld.

Dit heeft er later in mijn leven toe bijgedragen dat ik een werkelijkheid creëerde op basis van wat ik over mezelf geloofde.

De geboren ambitieuze levensgenieter die ik ben, verdween onder een steen. Lang was ik meer aan het overleven dan aan het leven. Ik heb zowel persoonlijk als professioneel behoorlijk wat uitdagingen ontmoet: mishandeling, seksuele intimidatie, fibromyalgie, twee burn-outs, de ziekte van Lyme, kanker en faillissementen. En tussendoor overleden mijn vader, mijn eerste man, mijn zwager, mijn moeder en mijn broer.

Ik werd de laatste der Mohikanen.


Mijn missie

Ik zal je niet de hele weg erheen vertellen, want het is veel interessanter om te weten waar ik op uitgekomen ben. Het is mijn missie om jou een lange zoektocht en veel teleurstellingen te besparen. Ik wil je leren wat ik weet, omdat het werkt! Ik maakte een switch van 180 graden de goede kant op: 

Van jammer naar Yes!

VAN JAMMER NAAR YES!  Ik leerde weer geloven in mijn eigen mogelijkheden, in mijn geluktheid. Ik kreeg weer vertrouwen in mezelf en in het feit dat ik alles zou kunnen, als ik er vol voor zou gaan. Ik leerde meebewegen zonder te breken; als bamboe in de wind. 

Ik ben er het levende bewijs van, dat een blijvende verbetering van je leven wel degelijk mogelijk is!


Verantwoordelijkheid nemen voor mijn keuzes en mijn dromen heeft ervoor gezorgd dat ik zelf aan de knoppen zit. Ik creëer mijn eigen realiteit met steeds weer nieuwe prachtige stippen aan de horizon. Ik leef vanuit spontaniteit, innerlijke rust en enthousiasme. Ik vier mijn liefde voor het leven. Als ik iets écht wil, dan creëer ik het. Ik zet mijn verlangens om in gemanifesteerde werkelijkheid. Zonder belemmeringen, vanuit ontspanning en vertrouwen. Ik bepaal zelf mijn YES-factor en maak mijn dromen waar.

Moeiteloosheid en plezier geven me de energie om het beste van mij te delen. Met mezelf en iedereen die erbij gebaat is.


Chris en josje rotterdam
Mevrouw Birka de Hond 11 jaar
IMG_0523

Ik ben in 2000 getrouwd met Chris, vader van Vito (1995) en Luna (1996). Samen kregen we onze dochter Soleil (2001). Tussen november 2008 en oktober 2019 hebben wij geleefd onder het alles bepalende regime van Mevrouw Birka de Hond. 😉.

Ik heb 16 jaar ervaring als coach, mentor en trainer. Mijn gezin is mijn alles, zij zijn mijn drijfveer. Wij hebben een heerlijk leven en ik ben oneindig dankbaar dat ik daar mede door middel van mijn geweldige werk aan mag bijdragen. 

Mijn (guilty) pleasures

In mijn vrije tijd geniet ik van lezen, de zon, wandelen in de natuur en sporten. Ik breng graag tijd door met mijn gezin en met vrienden. Een lekker diner bereiden en dan uitgebreid tafelen en gesprekken met diepgang voeren, doe ik zo vaak mogelijk. Ook bouw ik veel rust-en-alleen-momenten in. Die balans heb ik nodig om mijn creativiteit te laten stromen en weer op te laden. Op die manier breng ik het beste van mezelf in bij mijn dierbaren en mijn deelnemers.

Een fijne stad en musea bezoeken, winkelen, vakanties of gewoon lekker Netflixen: ik geniet van wat er is met volle teugen. Dropjes en pure chocola zijn bang voor mij; die verslind ik. En over guilty pleasures gesproken: ik ben gek op mooie geuren en heb er zelfs een die Pleasures heet ;). 


Typerend voor mij

Ik leg mijn lat lekker hoog. Ik bedien me graag van zelfspot en woordgrappen en hoewel het enigszins gênant is, geef ik toe dat ik vaak om mijn eigen humor lach. Ik citeer Soleil en Chris, met uitgestreken gezichten: ‘Mama gaat stuk.’

Ik ben tomeloos nieuwsgierig naar het hoe en waarom van het menselijk functioneren. Ik denk altijd in mogelijkheden en ben gepassioneerd en bevlogen.

Ik ben betrouwbaar; ik sta voor mijn belofte. In mijn werk ben ik altijd toegewijd en serieus. Mijn benadering is respectvol en liefdevol.

Josje

Ik ben open-minded, aards én spiritueel. Mijn deelnemers typeren mij als aandachtig, opmerkzaam, open, analytisch, intuïtief, liefdevol, rechtstreeks, vakkundig, doortastend en gedreven. Dat betekent dat ik behoorlijk doorvraag, altijd met het doel tot oplossingen te komen die jij zelf nog niet bedacht had. Werken met jou betekent voor mij 100% afstemmen op wie jij werkelijk bent, wat jouw intrinsieke verlangens zijn en hoe je die met jouw volledige potentieel waarmaakt. 


Het schijnbaar kleine

Zullen we even contacten?

Wil je vandaag de eerste stap zetten op weg naar een nieuwe realiteit? Durf jij het aan om jezelf volledig te doorgronden en te leren hoe je dat in je voordeel kunt inzetten? Dan ben ik jouw coach!

Wil je contact met mij? Vul dan hier het contactformulier in.
Rechtstreeks mailen via info@josjedeklerk.nl,
of bellen via 06 27 000 679 mag ook. 

Tot snel!

Terug