“Ik veranderde wat ik geloofde en daardoor geloofde ik dat ik kon veranderen.
Ik zette het boemerangeffect naar mijn hand.”  

Neus in de wind

Als ik vertel over mijn werk, dan zie ik al snel op het gezicht tegenover me een glimlach verschijnen en hoor ik steevast: ‘Je gaat hier echt compleet van aan hè, Jos?’ En ja, dat klopt! Ik ben stapelgek op mijn werk, mijn klanten en de resultaten die ik met hen boek.

Al ruim 20 jaar bestudeer ik menselijk gedrag en dan met name op het gebied van transformatie, persoonlijke groei en ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en het werken met de universele wetten.

Ik leer mijn deelnemers een leven voor zichzelf te creëren, waarin alle ruimte is voor eigen keuzes, plezier en ontspanning, voor grote en kleine dromen en voor volledige regie over hun realiteit.

100% PL josje

Net zoals ik dat zelf heb leren doen: met mijn neus in de wind, altijd snuffelend op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Mijn leven was ooit jammer

Ik was een ongewenst kind en me al jong bewust van anderen en hun gevoelens, wat ervoor zorgde dat ik me extra hard geraakt voelde door wat er gebeurde. Ik werd afgewezen, emotioneel verwaarloosd en regelmatig mishandeld.

Dit heeft er later in mijn leven toe bijgedragen dat ik een werkelijkheid creëerde op basis van wat ik over mezelf geloofde. De geboren ambitieuze levensgenieter die ik ben, verdween onder een steen.

Lang was ik meer aan het overleven dan aan het leven. Ik heb zowel persoonlijk als professioneel behoorlijk wat uitdagingen ontmoet: mishandeling, seksuele intimidatie, fibromyalgie, twee burn-outs, de ziekte van Lyme, postnatale depressie, kanker en faillissementen. En tussendoor overleden in korte tijd mijn vader, mijn eerste man, mijn zwager (destijds mijn beste vriend), mijn moeder en mijn broer. 

Ik werd de laatste der Mohikanen.


Mijn missie

Ik zal je niet de hele weg erheen vertellen, want het is veel interessanter om te weten waar ik op uitgekomen ben. Het is mijn missie om jou een lange zoektocht en veel teleurstellingen te besparen. Ik wil je leren wat ik weet, omdat het werkt! Ik maakte een switch van 180 graden de goede kant op: 

Van jammer naar Yes!

VAN JAMMER NAAR YES!  Ik leerde weer geloven in mijn eigen mogelijkheden, mijn potentieel en talenten. Ik kreeg weer vertrouwen in mezelf en in het feit dat ik alles zou kunnen, als ik er vol voor zou gaan. Ik leerde meebewegen zonder te breken; als bamboe in de wind. 

Ik ben er het levende bewijs van, dat een blijvende verbetering van je leven wel degelijk mogelijk is!


Als er een quote is die ik ten volle omarm, is het deze van Jim Rohn:

“Work harder on yourself than on your business”.

Ik wilde mijn ambities volgen en graag een gelukkige en succesvolle onderneemster zijn, gemakkelijk de leukste deelnemers aantrekken, veel vrije tijd hebben en voor mijzelf en mijn gezin een comfortabel leven creëren.


Mooie wens hè? Mijn methode Van jammer naar YES! gaat precies daarover: leren wat ervoor nodig is om vanuit flow en voluit te leven en te ondernemen, je verlangens waar te maken en te genieten.


Door aan mijzelf te werken, te kiezen voor maximale persoonlijke ontwikkeling en zelfleiderschap, leerde ik verantwoordelijkheid te nemen voor mijn keuzes. Wat ik vanbinnen geloof is in lijn met wat ik in mijn realiteit creëer, met steeds weer nieuwe prachtige stippen aan de horizon. Ik leef en onderneem vanuit spontaniteit, innerlijke rust en enthousiasme.Ik droom groot en realiseer mijn doelen. Zonder belemmeringen, vanuit ontspanning en vertrouwen. 

Dit geeft me de energie om het beste van mij te delen met de ambitieuze vrouwen die ook klaar zijn voor hun de YES in hun leven.


Chris en josje rotterdam
Mevrouw Birka de Hond 11 jaar
IMG_0523

Ik ben in 2000 getrouwd met Chris, vader van Vito (1995) en Luna (1996). Samen kregen we onze dochter Soleil (2001). Tussen november 2008 en oktober 2019 hebben wij geleefd onder het alles bepalende regime van Mevrouw Birka de Hond. 😉.

Ik heb 16 jaar ervaring als coach, mentor en trainer. Mijn gezin is mijn alles, zij zijn voor mij een belangrijke drijfveer. Wij hebben een heerlijk leven en ik ben oneindig dankbaar dat ik daar mede door middel van mijn geweldige werk aan mag bijdragen. 

Mijn (guilty) pleasures

In mijn vrije tijd geniet ik van lezen, de zon, wandelen in de natuur en sporten. Ik breng graag tijd door met mijn gezin en met vrienden. Een lekker diner bereiden en dan uitgebreid tafelen en gesprekken met diepgang voeren, doe ik zo vaak mogelijk. Ook bouw ik veel rust-en-alleen-momenten in. Die balans heb ik nodig om mijn creativiteit te laten stromen en weer op te laden. Op die manier breng ik het beste van mezelf in bij mijn dierbaren en mijn deelnemers.

Een fijne stad en musea bezoeken, winkelen, vakanties of gewoon lekker Netflixen: ik geniet van wat er is met volle teugen. Dropjes en pure chocola zijn bang voor mij; die verslind ik. En over guilty pleasures gesproken: ik ben gek op mooie geuren en heb er zelfs een die Pleasures heet ;). 


Typerend voor mij

Ik leg mijn lat lekker hoog. Ik bedien me graag van zelfspot en woordgrappen en hoewel het enigszins gênant is, geef ik toe dat ik vaak om mijn eigen humor lach. Ik citeer Soleil en Chris, met uitgestreken gezichten: ‘Mama gaat stuk.’

Ik ben tomeloos nieuwsgierig naar het hoe en waarom van het menselijk functioneren. Ik denk altijd in mogelijkheden en ben gepassioneerd en bevlogen.

Ik ben betrouwbaar; ik sta voor mijn belofte. In mijn werk ben ik altijd toegewijd en serieus. Mijn benadering is respectvol en liefdevol.

Josje

Ik ben open-minded, aards én spiritueel. Mijn deelnemers typeren mij als aandachtig, opmerkzaam, open, analytisch, intuïtief, liefdevol, rechtstreeks, vakkundig, doortastend en gedreven. Dat betekent dat ik behoorlijk doorvraag, altijd met het doel tot oplossingen te komen die jij zelf nog niet bedacht had. Werken met jou betekent voor mij 100% afstemmen op wie jij werkelijk bent, wat jouw intrinsieke verlangens zijn en hoe je die met jouw volledige potentieel waarmaakt. 


Het schijnbaar kleine

Zullen we even contacten?

Wil je vandaag de eerste stap zetten op weg naar een realiteit waarin je voluit leeft en onderneemt? Durf jij het aan om jezelf volledig te doorgronden en te leren hoe je dat in je voordeel kunt inzetten? Dan ben ik jouw coach!

Wil je contact met mij? Vul dan hier het contactformulier in.
Rechtstreeks mailen via info@josjedeklerk.nl,
of bellen via 06 27 000 679 mag ook. 

Tot snel!

Werk met mij

GROEPS-BOOTCAMP

In een besloten groep gelijkgestemden werk je aan jouw persoonlijke doelen, leer je van elkaar en bouw je je netwerk uit. 

Investering € 3.997 exclusief btw.

1:1 BOOTCAMP

Wil je in hoog tempo knallen en ben je klaar voor een deep dive? Dan is dit 1:1 programma met heisessies jouw ideale keuze.

Investering € 5.997 exclusief btw.

1:1 MASTERMIND

Heb je specifieke vragen of wil je finetunen? In een dagdeel met lunch gaan we full focus, concreet en doelgericht aan de slag. 

Investering € 497 exclusief btw.

Terug