Zie je de cadeautjes?

Vertrouw erop: jouw keuze is altijd de beste voor dit moment!

De laatste tijd heb ik het veel gehad over vertrouwen en dan vooral: blindelings durven vertrouwen dat het goed komt. Dit is de link naar mijn podcast op Spotify, hier kun je luisteren via Souncloud en dit is de link naar mijn vorige blog.

 

Vanochtend hoorde ik een interview met Tim Hofman; hij presenteert het nieuwe seizoen van Over mijn lijk. Mocht je dat programma niet kennen: de presentator loopt mee met jonge mensen die niet lang meer te leven hebben. Ik kijk al een paar seizoenen niet, te intens.

Tim zei in het interview iets wat mijn aandacht trok.

 

Hij vertelde dat het programma hem in zijn persoonlijk leven een aantal lessen had opgeleverd, waaronder het stellen van de vraag: ‘Wat doe je met je tijd, hoe richt je je leven in en is dat waardevol genoeg voor je?’

Je snapt denk ik wel dat ik me hier helemaal in kan vinden. Mijn programma heet niet voor niets Van jammer naar YES! en de eerste zin op mijn site is dan ook: ‘Wat wil jij denken als je terugkijkt op je leven? Jammer? Of YES!’

Tim zei nog iets anders. Hij zei: ‘Ik vraag me nu veel meer af of de beslissingen die ik neem wel de juiste zijn, nu ik van zo dichtbij heb gezien dat het leven heel kort kan zijn.’

Dit triggerde me, want de laatste weken van 2019 hebben mijn en ons persoonlijk leven in het teken gestaan van knopen doorhakken, beslissingen nemen die op het eerste oog misschien rigoureus lijken. Ik doe dit puur op basis van vertrouwen, ik maak een keuze en volg die ook direct op met acties. Dat werkt voor mij al jaren heel goed, omdat ik durf te springen, omdat ik luister naar mijn gevoel, mijn intuïtie.

Ik ben zelf ernstig ziek geweest en weet dan ook heel goed hoe het voelt als misschien wel je uiterste houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. Dat heeft er echter nooit toe geleid dat ik me bij elke keuze of beslissing afvroeg: is het wel de juiste, krijg ik geen spijt, is dit de beste keuze voor dit moment want stel dat mijn leven morgen stopt.

Ik zou bijna willen zeggen: integendeel. Mijn vertrouwen in mijn eigen kracht, mijn intuïtie en mijn creatievermogen zijn alleen maar toegenomen. Ik zou, als ik uit zou gaan van wat Tim zegt, juist in een staat van krapte terechtkomen.

Mijn vertrouwen is gebaseerd op mijn positieve identiteitsovertuigingen en het WETEN dat er altijd genoeg is, er is overvloed. Het weten dat wat ik verlang altijd naar me toe komt als ik vanuit de juiste trilling denk, voel en handel. Als ik mijn beslissingen opvolg met gerichte en geïnspireerde actie. Dan komt het altijd goed en is het zelfs vaak beter dan ik me voorstelde.

Het resultaat is dat ik een weloverwogen besluit neem en me vervolgens voortdurend open stel voor de cadeautjes die ik in ontvangst mag nemen. Ik heb een scherpe focus op mijn doelen en tijdens de weg erheen blijf ik alert. Ik werk en leef efficiënt en geniet van elke dag.

Ik kan me niet voorstellen dat ik me zo zou kunnen overgeven aan de boeiende reis die ik mijn leven vind, als ik me steeds in een kramp zou bevinden over de vraag of ik wel de juiste keuze maak. Nee. Ik heb inmiddels zoveel ervaring met leven vanuit persoonlijk leiderschap en het effectief inzetten van de universele wetten, dat ik steeds het ‘bewijs’ krijg dat het goed komt. Dat alles er al is.

Ik maak me er geen zorgen over of ik de juiste stappen zet, de beste acties neem. Ik vertrouw erop dat ik dat doe en intussen sta ik open voor de signalen die aangeven dat het anders mag, beter kan.

Zie jij ook je kansen, je mogelijkheden? Benut je je talenten? Realiseer jij je hoeveel cadeautjes je telkens opnieuw in ontvangst neemt?

Ik ken mensen die heel veel signalen krijgen en zelfs prachtige manifestaties tot stand brengen, en die toch nog denken: is dit wel hoe het moet, is dit wel het beste voor me, heb ik het wel goed gedaan en heb ik niet iets anders gemist?

Jammer, vind ik. Geniet van elke stap die je zet. Deepak Chopra heeft ooit geschreven: ‘Elke keuze die je maakt, is NU de beste keuze voor je.’ Dat vind

Gaat het goed genoeg met je? Gefeliciteerd!

Kan het beter, of vind je zelfs dat het helemaal niet zo goed gaat?
Kijk dan even hiernaar. Ik wil je dolgraag helpen.

Van jammer naar YES!

Heb je vragen? Mail me gerust in reply op dit bericht, of rechtstreeks naar info@josjedeklerk.nl.

 

 

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug