Werkt het echt zo??

Jouw realiteit.. hoe creëer je die nou precies?

Deze week had ik een coachgesprek met iemand die zich afvroeg waarom het niet wat makkelijker kan. Deze vrouw, ik noem haar B. viel bijna van haar stoel toen ze inzag hoe ze de realiteit waar ze nu middenin zit zelf heeft gecreëerd.
Zonder de privacy te schenden deel ik met je hoe je dit voorbeeld vast ook in je eigen leven herkent.

 

Want we komen dit allemaal tegen!

 

B. is al jaren single. In ons eerdere contact gaf ze aan graag weer een leuke partner in haar leven te willen. Haar kinderen (beiden volwassen) lieten andere geluiden horen en omdat B. een zacht en zorgzaam karakter heeft, parkeerde ze haar eigen behoefte aan een nieuwe liefde. Aan mij stelde ze de vraag: ‘In hoeverre cijfer ik mezelf weg en in hoeverre doe ik wat ik zelf wil? Ik wil mijn kinderen niet kwetsen’.

Jij bent natuurlijk een oplettende lezer en ziet dan ook dat hier twee tegenstrijdige verlangens zijn. Enerzijds wil B. een partner, anderzijds nu nog niet vanwege haar kinderen. En precies DAT heeft B. gecreëerd.

 

Werkt het echt zo? 

 

Toen ik haar dat uitlegde vroeg ze eerst verbijsterd: ‘Werkt het écht zo?’ en vervolgens schoot ze in de lach. Want hoe fijn is het voor haar om te weten hoe ze iets heeft gecreëerd wat ze niet wil, zodat ze het ook kan veranderen?

B. heeft namelijk haar potentiële nieuwe levenspartner al ontmoet.

Alleen deze man kan door privéomstandigheden nu nog niet in een relatie met B. stappen. Het universum levert altijd .

De liefde is wederzijds, alles klopt. Hun karakters passen bij elkaar, er is aantrekkingskracht en ze hebben dezelfde toekomstdromen. De timing voor het starten van een relatie is alleen ruk en daarmee krijgt B. precies wat ze wil: haar droompartner én uitstel vanwege haar kinderen.

Ik reconstrueer de uitleg die ik B. gaf hier voor jou.

Want net als B. heb ik ook vaak omwegen in mijn realiteit tot stand gebracht terwijl ik niet begreep waarom. En mocht dat voor jou ook gelden, dan bespaar ik jou de hoofdbrekens.

Alles om ons heen is energie, of trilling.
Het geluid van een koerende duif dat jouw oren bereikt: trilling.
De beelden van je huis, je tuin, alles wat als lichtinval tot je komt: trilling.
Zo is dat ook met onze gedachten, waarmee we onze gevoelens creëren. Die gevoelens dragen we uit naar onze omgeving, waar anderen die oppikken als… juist: trillingen!

Onze spiegelneuronen zorgen ervoor dat we afstemmen op wat we (onbewust) waarnemen. Als jij met een rothumeur de straat op gaat, zul je merken dat je weinig toeschietelijke reacties krijgt. Wanneer je daarentegen in een zonnig humeur en met een glimlachje om je lippen je dag begint, merk je dat iedereen die je tegenkomt ‘goedemorgen’ zegt, of naar jou terug glimlacht.

Wat je uitzendt, trek je aan. Of komt bij je terug. Trilling beantwoordt gelijkgestemde trilling. Spiegelneuronen helpen daarbij.

Een onderdeel van mijn programma Van jammer naar YES! is communicatie. Wat zeg en denk jij, bewust en onbewust? Wat zend jij uit en wat komt er bij jou terug? Past dit bij je diepste verlangens, of is er een mogelijkheid om je boodschap aan te scherpen, zodat je sneller bij de creatie van je gewenste realiteit komt?

Welke realiteit heb jij voor jezelf gecreëerd?

Liefs!

Josje


Kim van de Weem: “Wat is Josjes begeleiding een waardevolle confrontatie met mijzelf geweest! Josje heeft mij mijn struggles in het dagelijks leven (zakelijk en privé) leren doorbreken. Dat kan ik vol overtuiging zeggen.

Ik weet waar en hoe ik leiderschap kan nemen, ik voer de volledige regie en kan in iedere situatie kiezen hoe ik ergens mee omga.

Josje, bedankt! Je bent een bijzondere vrouw met een bijzondere gave. Veel liefs en een dikke knuffel, Kim”

Kim
Terug