Werkelijke rijkdom: nieuwe fluffy sokken van Het Kruidvat

Intrigerend vind ik het: verlangens. Wat zijn jouw grootste verlangens? En waarom koester jij nu juist die dromen? Want voor iedereen is een grote droom iets anders.

Voor de een is het een liefdespartner, een volgende verlangt naar financiële vrijheid en een derde heeft als droom een andere baan. Sommige mensen noemen als hoogst haalbare hun gezondheid op, een dak boven hun hoofd, of te eten hebben. Het maakt nogal uit waar je ter wereld bent gekomen en hoe het verloop van je leven is geweest.

Ondanks het feit dat mijn leven lange tijd  een bumpy road was, durf ik alweer jaren groot te dromen. Ik heb het verloop van mijn leven en de verwachtingen die ik daaraan koppelde totaal veranderd.

Het rijtje verbazingwekkende wapenfeiten op het gebied van manifesteren is dan ook lang en ik ben iedere dag echt dankbaar voor alles wat zich in mijn leven heeft gemanifesteerd aan fysieke zaken. Ik houd van comfort en van luxe ben ik ook niet vies. En toch hè, en toch…

Werkelijke rijkdom bestaat voor mij uit het genieten onderweg, het voortdurende besef hoeveel waarde ik hecht aan alles wat er al is.

Zoals bijvoorbeeld een tafel vol kinderen met aanhang, een knuffel van iemand van wie ik houd, een blik van verstandhouding in een menigte, nieuwe fluffysokken van € 0,99 bij Het Kruidvat, dat ik ondanks borstkanker nog leef, het schaterlachen van Soleil en haar vriend, hand in hand door het bos lopen, een mooi gesprek met een vriendin, huilen van het lachen, een lief whatsappje dat uit de lucht komt vallen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Werkelijke rijkdom zit voor mij in verbinding. In samenzijn, liefde delen. Geen vijfhonderd miljoen, geen villa, geen wagenpark (ik HOUD van auto’s, echt!) geeft mij een rijk gevoel als de basis niet in orde is. Ik zie me al zitten, in mijn nieuwe Audi SUV, of in mijn privé sauna in de tuin van mijn villa, moederziel alleen. Zonder mijn dierbaren, zonder wederzijds respect, harmonie.

Dat is pas arm.

Het klinkt voor jou misschien als een open deur, maar ik heb heel wat mensen gesproken die zichzelf spullen, omstandigheden of wat dan ook wensten, zonder dat ze zich hadden afgevraagd wat de hogere intentie achter hun verlangens was. Zij gingen daaraan voorbij en richtten zich alleen op het bereiken van het doel.

Ik zie dat altijd voor me als een gouden bal die op verre afstand in de lucht zweeft. Iemand wil zo snel en zo gemakkelijk mogelijk bij die bal komen. Als dat dan uiteindelijk is gelukt (en vaker lukt het niet), dan blijkt dat dierbaren onderweg zijn afgehaakt, dat iemand het prachtige pad dat hij gelopen is niet heeft gezien en dat die bal niets meer blijkt te zijn dan een luchtballon. Een prikje en hij is lek.

Ik zeg altijd: onderzoek welke waarden belangrijk voor je zijn en vervul die! En weet je wat het mooie is? Als je dat doet en je gaat vanuit zelfvertrouwen en plezier op weg, stap voor stap, dan geniet je van je groei en zul je ook werkelijk geluk ervaren. Zolang je al het moois wat langskomt waardeert, ben je steeds in de staat van dankbaarheid. Je staat letterlijk open voor ontvangst. En geloof me: dan regent het cadeautjes.

Ik ga een paar weken rustig aan doen. Ik weet nog niet of ik ga werken, en zo ja, wanneer dan. Dat is een voorrecht dat ik voor mezelf heb gecreëerd omdat vrijheid een van mijn belangrijkste waarden is. Ik doe wat ik kies en mede daardoor ervaar ik mijn leven als rijk.

Ik wens ook jou een rijk leven. Leef volgens de drie G’s: Groei, Genieten, Geluk. Vier je vriendschappen, laat liefde je drijfveer zijn. De rest komt, en dat weet ik uit ervaring, vanzelf.

Mooie feestdagen en alle geluk in 2019.
Dank je wel dat ik je mag inspireren.

Terug