Wat MOET je ermee?

Mensen zijn geneigd in hun onderbewuste heel veel overbodige en irrelevante dingen op te slaan. Op de een of andere magische wijze zijn het vaak juist die dingen die spontaan opborrelen – als je ze niet nodig hebt.

 

Verjaardagen van mensen die je al 30 jaar niet meer spreekt, het nummerbord van je eerste auto, het telefoonnummer dat je ouders hadden toen je vier jaar was. Wat MOET je ermee?

Je kunt je dan ook afvragen waarom dit soort weinig bruikbare informatie bewaard blijft en te pas en te onpas in je bewuste brein opduikt. Dat komt onder meer door de herhaling.

Je hebt die informatie ooit opgeslagen. Iedere keer als je daarna in een situatie terechtkwam waarbij er een associatie optrad, produceerde je een bewuste waarneming van die oude informatie.

Zo gaat het ook met ervaringen die je ooit in je leven hebt opgedaan. Je hebt daar allerlei emoties en gedachten aan verbonden. Iedere keer als jij in een vergelijkbare situatie terechtkomt, beschouwt je onderbewuste dat als ‘dezelfde ervaring’. Er treedt een zelfde soort reactie op als destijds en daarmee creëer jij een vergelijkbaar resultaat.

Ook hier is sprake van een irrelevante opslag, want de ene situatie is de andere niet, ook al is de vergelijking nog zo sterk.

Het meest zinvolle om te onthouden is: hoe deed ik dat toen en werkte dat voor mij?

Waarom doe ik wat ik doe? Hoe komt het dat ik zus of zo reageer? Waar komt dat vandaan? En vooral: hoe kan ik er voortaan voor zorgen dat ik dat anders doe, zodat ik ook nieuwe resultaten creëer?

Hoe fijn zou het zijn om echt te snappen waarom je denkt wat je denkt, waarom je voelt wat je voelt en waarom je daardoor doet wat je doet.

Ik leer je hoe je dat kunt ontdekken en vervolgens hoe je die systemen altijd zo kunt inzetten dat het in jouw eigen voordeel werkt.

Kun je nagaan wat dat met je resultaten doet!

Meer over mijn methode Van jammer naar YES! vind je hier. 

Terug