Wat is er toch aan de hand met ons?

Waarom vinden we snel en makkelijk zo aantrekkelijk? 

 

Quick fix? Of een gedegen fundament?
Vorige week postte ik deze blog over een uitspraak van een business coach die mij nogal optimistisch leek: https://josjedeklerk.nl/je-mind-resetten-in-een-gesprek/.
Deze business coach beloofde aan een groot publiek dat hij nog niet kende, dat hij ieders mindset binnen één gesprek kon resetten. In mijn blog stelde ik dat ik niet in een quick fix geloof. Ik kreeg veel reacties, waaronder een van een vrouw uit Portugal die me al jaren trouw volgt. Zij schreef: “Ware woorden Josje. Was alles maar zo simpel.”

Waarom willen we dat? 
Het triggerde mij dat Vrouw Portugal er naar leek te verlangen dat alles ‘zo simpel’ was dat dingen snel gefikst kunnen zijn. En daar gaat het me nu juist om. Het lijkt wel alsof het meer standaard dan uitzondering is, dat simpel en snel wordt verkozen boven diepgaand en blijvend.

Of het komt door de versnelling van ons leven in het algemeen, of van het gebrek aan energie om aan iets duurzaams te beginnen als gevolg daarvan, weet ik niet. Ik vind het wel opvallend en ik zou er persoonlijk nooit voor kiezen.

Ik antwoordde aan Vrouw Portugal: “Je kunt je afvragen of je dat moet willen, het allemaal snel en simpel oplossen. Ik geloof er niet in. Waar ik wel in geloof is een gedegen ondergrond creëren, waardoor het juist wel heel simpel is om jezelf te resetten als dat nodig is.”

Betrouwbaar bouwen
We begrepen elkaar, Vrouw Portugal en ik; ze was het roerend met me eens dat je alleen op basis van een gedegen fundament stevig en betrouwbaar kunt bouwen.
In mijn coachtrajecten kies ik altijd voor een lange looptijd en dat is niet voor niets.

Dankzij ruim 15 jaar ervaring en voortschrijdende inzichten staat mijn methode als een huis. Ik heb net zolang onderzoek gedaan naar de samenhang van factoren die ervoor zorgen dat je je mooiste realiteit creëert, totdat ik echt een totaalpakket kon aanbieden. En dat is Van jammer naar YES!

  • Niet alleen de wet van aantrekkingskracht helpt ons te manifesteren.
  • Niet alleen effectieve communicatie met onszelf, ons onderbewuste en onze omgeving zorgt voor een functioneel manifestatieproces.
  • Niet alleen overtuigingen liggen ten grondslag aan het al dan niet je verlangens realiseren.
  • Niet alleen focus en geïnspireerde actie maken dat je je doelen haalt.
  • Niet alleen de juiste mindset levert je de gewenste resultaten op.

En-zo-voort.

Fundament
Ik geloof in een cocktail van ingrediënten, die ieder een eigen plek en functie in het traject hebben. De volgorde en de samenhang zorgen voor een verbluffend resultaat. Mijn cliënten voelen zich gelukkig, ontspannen en zelfverzekerd. Ze gaan daadkrachtig en met plezier op hun doelen af en regelmatig krijg ik enthousiaste appjes over prachtige manifestaties.

Ik schreef aan Vrouw Portugal dat er eerst een gedegen fundament moet worden aangelegd van waaruit je altijd, de rest van je leven, kunt terugvallen op wat ik je leer. Ik zie dat terug bij mensen die mijn programma gevolgd hebben. Hier kun je een aantal testimonials lezen. 

De resultaten
Wat ik wil voor mijn cliënten is dat ze in iedere omstandigheid de regie kunnen nemen, ook als het eens minder soepel loopt. Dat ze zelfvertrouwen en plezier behouden, met creativiteit op hun doelen afgaan. En steeds nieuwe, onbescheiden doelen stellen, nooit hoeven denken dat er een grens is aan wat voor hen mogelijk is. Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn cliënten uitdagingen LEUK vinden.
Dit samen is wat mij betreft leven met de YES-factor!

Voor onderneemsters
Natuurlijk zijn er programma’s die zich ervoor lenen om in korte tijd veel te bieden. Ik bied nota bene zelf zo’n programma aan voor onderneemsters: Personality in Business. Het karakter is interactief en praktisch. Met andere woorden: leren door doen (en twee enorm waardevolle cadeaus mee naar huis nemen). Hierdoor kunnen mensen in korte tijd veel bereiken. Evengoed besteed ik aandacht aan een stevig fundament, ook in die tweedaagse!

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Stuur me gerust een mail: info@josjedeklerk.nl

Terug