Volg je gevoel; soms is zelfs weerstand een goede raadgever!

Vandaag deel ik graag een recent manifestatieverhaal met je. Ik wilde een mooie nieuwe coachplek op een simpele en snelle manier manifesteren.

 

Of het gelukt is? Tralalalala… 😉.

Zoals je vast hebt meegekregen, hakte ik in december de knoop door en besloot ik mijn trainingslocatie Breedings op te geven. Ik kreeg veel reacties en in de meeste daarvan ging het over de vraag: hoe DOE je dat?

Ja, ik kan goed knopen doorhakken. Ik volg mijn gevoel en ken de wetten van persoonlijk leiderschap in combinatie met de universele wetten. En belangrijker: ik weet hoe ik ze moet toepassen. In de podcast die ik op Oudejaarsdag opnam (publicatie deze week) vertel ik je meer over het onderwerp blind vertrouwen.

Een van de belangrijke componenten bij het vormgeven van je realiteit is namelijk vertrouwen dankzij geloof in jezelf, ook al is er geen direct aanwijsbare reden om dat vertrouwen op te baseren. Dat is iets wat je kunt leren. Waarom dit belangrijk is kun je deze week luisteren in mijn podcast. Ik stuur hem je toe omdat je op mijn mailinglijst staat, hoef je niets voor te doen.

Deze week ondervond ik weer eens hoe goed dat werkt, vertrouwen op je gevoel, vanuit positieve overtuigingen weten dat wat er ook aan emoties of mechanismen langskomt: het is de moeite waard om ernaar te luisteren. Ik kwam dit tegen toen het weer aankwam op beslissingen nemen.

En dan nu het verhaal.

Gisteren voelde ik meermalen weerstand. Meestal is dat een instrument om iets anders niet te hoeven voelen of doen. Weerstand is vaak iets niet willen, iets niet durven, iets niet aankijken, excuses of uitstel inzetten. Ik zal dan ook geen pleidooi houden om vooral veel en vaak in de weerstand te gaan.

Waar ik wel voor pleit, is om zo goed te leren luisteren naar wat je intuïtie, samen met je overtuigingen, je leiderschap en je algemene communicatie je te vertellen hebben en dat je op basis daarvan een zuivere, heldere keuze kunt maken.

Gisteren bleek mijn weerstand nuttig en gegrond. 

Nu Breedings er niet meer is, vroeg ik om een mooie plek om mijn coachgesprekken te voeren. Omdat ons huis soms een zoete inval is en Chris er ook zijn kantoor heeft, is aan de keukentafel afspreken minder handig. Kan wel, niet ideaal.

Al brainstormend bedachten we dat we de veranda in onze tuin konden laten dichtmaken om daar een tuinkamer te creëren. Prima plek om te coachen, vonden we. Niet in huis, wel bij huis, wat natuurlijk heel efficiënt is omdat ik dan geen reistijd heb.

Ik had de inrichting in gedachten al klaar en we hadden offertes opgevraagd van zeilmakers, timmermannen en andere ter zake kundige lui. Ik werd steeds enthousiaster van het idee, totdat ik gisteren in een opwelling de hele veranda leeg trok, eronder ging staan en die gefantaseerde indeling op de lege ruimte projecteerde.

Neeeee, niet oké!

Ineens wist ik zeker dat het te klein, te krap, behelpen zou zijn. En behelpen is niet waar ik op inzet. DUS… Zou er een stuk aan de veranda gebouwd moeten worden. Ook een mogelijkheid, alleen… ik had gevraagd om een snelle, simpele oplossing en mijn hele gut feeling zei dat dit niet de weg was.

Weerstand. Zinvolle weerstand.

Ik besprak het met Chris, die direct in de handelmodus sprong en een kantorencomplex hier vlakbij belde. Ja hoor, er waren units beschikbaar! De huurprijs viel mee, de afstand ook en het feit dat er beschikbaarheid was, was een antwoord op mijn verzoek om een snelle, simpele oplossing. Zeker. En toch…

Alles in mij zei weer NEE.

Ik maakte aan Chris duidelijk dat ik het gewoon zo zonde vind om er weer een vaste eigen plek bij te hebben waar ik niet optimaal gebruik van maak – copy/paste Breedings. Dan val ik in herhaling en ik ben nu juist zo’n liefhebber van het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden.

Hij begreep mijn argumenten. We hebben beiden hier thuis een fijne werkplek, dus het voelde een beetje als ‘overbodig’, zo’n extra kantoor. Omdat ik momenteel een volle agenda heb, wilde ik er niet teveel tijd aan besteden. Ik vertrouwde erop dat het antwoord vanzelf zou komen en liet het los.

Chris niet.

Hij drong erop aan dat we toch even zouden gaan kijken. We kregen een rondleiding door het gebouw en bezichtigden meerdere kantoorunits. Bij het afscheid drukte de receptioniste me een flyer in handen die ik zonder te lezen in mijn tas liet glijden.

In de auto zeiden we tegen elkaar dat het goed was te weten dat deze mogelijkheid er is, mocht mijn wens niet op een mooiere manier worden vervuld.

Net toen ik een bedankmail wilde sturen aan de receptioniste, ging mijn telefoon, die ik uit mijn tas griste. De flyer die ik meegekregen had viel op de grond en nadat ik mijn gesprek had afgerond, begon ik te lezen.

Mijn oog bleef haken aan de kop: ‘Coachruimtes/lounges’.

Wat bleek? In het complex zijn meerdere vergader- en coachruimtes te huur per uur. Whaaahaaaa! Kant en klaar, helemaal ingericht, sfeervol en met gebruik van alle faciliteiten. Simpeler wordt het niet 😉.

Ik had al wel andere coachplekken gevonden, maar de bezettingsgraad daar is zo hoog, dat ik maanden van tevoren mijn reserveringen moet vastleggen. Andere plekken liggen midden in de binnenstad van Alkmaar, wat qua bereikbaarheid en parkeren weer niet ideaal is.

Dit complex ligt op 10 minuten fietsen van ons huis, volgens de receptioniste is er altijd wel plaats in een van de ruimtes, ik blijf flexibel en vrij in mijn planning en het is per direct beschikbaar. Er hoeft niet een hele verbouwing aan vooraf te gaan, ik hoef niet een kantoor te huren dat niet fulltime gebruikt wordt. Wauw!

Je snapt: ik ben blij. Ik vertrouwde, liet los, vroeg hulp, stond open, luisterde naar mijn intuïtie, onderzocht mijn gevoel van weerstand om zeker te weten dat het geen sabotagemiddel was, maar een waardevolle raadgever. Dit samen heeft geresulteerd in de mooist denkbare oplossing voor dit moment.

Heerlijk. Zo, en dan nu de agenda erbij en gesprekken inplannen voor mijn nieuwe en nog lopende trajectklanten Van jammer naar YES!

Houd je mailbox in de gaten voor mijn podcast.

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug