Vol in de valkuil!

En dat leverde weer een mooi onderwerp voor een minitraining op ;).

 

Heb je mijn videoboodschap gezien in mijn mailing van woensdag? Die ging over mindset, en hoe de meeste programma’s en trainingen die daarop gebaseerd zijn, blijven steken op gedragsniveau.

Ik heb zelf ondervonden dat dit een belangrijke reden is waarom mensen geen structurele verbeteringen zien in hun realiteit. En dat is zo jammer. En onnodig, want ik kan ze het stappenplan onthullen waarmee ze wél die fundamentele transformatie beleven. 

Ik plak de video van woensdag hier nog even onder, mocht je die nog niet gezien hebben.

Het onderwerp van vandaag gaat ook over mindset, en dan over het verschil in drijfveren. Dat verschil merken we vaak niet of nauwelijks op, terwijl dat bepalend is voor het verloop van een situatie. Een jammer, of een YES!

Gisteren moest ik ‘nee’ verkopen. Een vrouw wilde een 1-op-1 traject bij me volgen en dat gaat niet. Ik zit namelijk het komende jaar VOL! Ongelooflijk hè? De wachttijd voor mijn 1-op-1 trajecten is op dit moment een jaar. Een jaar!

Nu was dat voor deze vrouw helemaal geen probleem, want ze komt naar mijn tweedaagse training en wil graag meedoen met mijn opleidingstraject van een halfjaar. 
Op 15 juni trap ik weer af met een groep enthousiastelingen. Ik heb er nu al heel veel zin in.

Anyway: ik merkte dat ik het nog niet zo eenvoudig vond om te zeggen dat ik niet kon geven wat mijn potentiële klant vroeg. Ik stapte dus lekker in de valkuil van mijn eigen mindset.

Interessant was het om te beseffen dat ik iets dacht wat helemaal niet klopte en hoe ik daar meteen een gevoel bij creëerde.

Ik dacht namelijk: ‘Oh wat vervelend! Nu kan ik haar niet helpen en stel ik haar teleur’. En ik voelde behalve spijt ook de behoefte om te gaan improviseren.

Nu is er niets mis met improviseren. Als er een uitdaging langskomt, is het juist fijn wanneer je brein allerlei creatieve oplossingen aandraagt. En toch… is het uitkijken hiermee! Ik leg het je uit.

Zolang je in de smiezen houdt dat het vinden van een creatieve oplossing alle betrokkenen in gelijke mate dient (dus ook jou), dan gaat het goed. Dan baseer je je op kracht en positieve overtuigingen.

Het wordt een ander verhaal wanneer je je op basis van negatieve overtuigingen in bochten wringt om de ander te pleasen.

In het voorbeeld hierboven dacht ik dus dat ik iemand teleurstelde.
Als ik dat denk, ga ik ervan uit dat ik bij de ander een negatief gevoel creëer.

Dat is onbelangrijk voor me, zolang ik zeker weet dat mijn intenties zuiver zijn (dat waren ze, ik sprak de waarheid) en als ik overtuigd ben van mijn eigen geluktheid. Dan deert het mij niet wat de ander over mij of mijn handelen denkt, want dan weet ik: toen ik werd geboren, was ik al gelukt!

Het had ook kunnen zijn dat ik bang was om haar teleur te stellen, omdat zij mij dan stom zou kunnen vinden, naar een andere mentor zou gaan, mij zou afwijzen enzovoort.

Voel je het verschil?

De oefening van deze week is als volgt.

Schrijf de aankomende dagen eens de situaties op waarbij je merkt dat je iets negatiefs denkt over jezelf waardoor je geneigd bent een compromis te sluiten, wat eigenlijk geen compromis is. Omdat je wel de ander dient, maar niet jezelf.

Als we dit doen, ligt hier bijna altijd een negatieve zijnsovertuiging aan ten grondslag. We willen namelijk heel graag aardig gevonden worden, of waardering oogsten, complimenten krijgen en dergelijke. Waarom? Omdat we denken dat we dat nodig hebben. En dat is niet zo. Dan zouden we afhankelijk zijn van de gedachten en het handelen van de ander. En daarmee zouden we onszelf slachtoffer maken.

Stap 1:
Registreer situaties waarbij je iets negatiefs denkt. Beschrijf die situaties beknopt.

Stap 2:
Beschrijf de gedachten en je gevoelens die je daarbij had.

Stap 3:
Beschrijf welke actie je wilde nemen, of ook genomen hebt.

Stap 4:
Heeft die actie geleid tot een bevredigende uitkomst voor de ander én jouzelf?

Als het antwoord bij stap 4 ja is: goed gedaan!
Is het antwoord nee, dan heb ik nog een stap voor je.

Stap 5:
Herschrijf de situatie op zo’n manier dat de uitkomst wel precies is zoals jij wil dat ie is, en maak daarvan een filmpje in je hoofd. Wat is voor jou de gewenste uitkomst?

Ik ben heel benieuwd hoe deze oefening in de praktijk voor je uitpakt. Wil je dat met me delen, heel graag! Stuur me dan een reply op deze mail.

En dan ga ik nu nog even spammen, want ik ben gewoon heel enthousiast en wil zo graag met je delen wat de sleutel is tussen jammer en YES!

Je kunt je nog met € 200 korting aanmelden voor mijn event. Niet zomaar een event, maar een tweedaagse training waarin je mijn methode leert toepassen in de praktijk. De thematitel is ‘Schep een nieuwe realiteit’. Klik op deze link om er alles over te lezen en als je een dikke YES! voelt, je ticket te reserveren.

Ben jij er helemaal aan toe om je mindset volledig vóór je te laten werken? Blijvend en succesvol?

Wil je leren hoe je leider kunt zijn over je resultaten, die jij helemaal zelf creëert?

Ik onthul op 9 en 10 mei het stappenplan dat ervoor zorgt dat jij dit geheim ook ontrafelt! Ik werk altijd in kleine groepen, dus OP = OP.

De aanmeldperiode voor mijn opleidingstraject dat op 15 juni start, is ook geopend. Klik hier als je daar meer over wilt weten.

Als je nog vragen hebt, stel die dan gerust als antwoord op deze mail.

Ik wens je een leven met de YES-factor!

Terug