Vier de liefde voor het leven

We zijn hier om er een feestje van te maken. Iedere kostbare dag opnieuw. 

In dit bericht heb ik een eenvoudige oefening voor je die zorgt voor inzicht in jouw YES-factor en een korte video.

Maar eerst even dit.

Wat betekent voor jou: liefde voor het leven? Betekent het dat je voluit leeft, plezier hebt en je onbelemmerd voelt? Dat je volop geniet samen met je dierbaren en vrienden en dat je jezelf de ruimte gunt om een leven te creëren dat helemaal is zoals je wenst?

Dat begrijp ik helemaal. Ook ik vind dat belangrijk: het kunnen kiezen hoe ik mijn leven leef, hoe mijn dagen eruitzien. Het besluiten WEL dat uur in de zon te gaan zitten, naar het strand te fietsen, of die frisse winterwandeling te maken in plaats van het niet te doen. Op vrijdagmiddag spontaan besluiten om een weekend weg te gaan.

Dat is wanneer ik me realiseer dat ik mijn leven rijk en overvloedig vind, omdat er zoveel mensen en omstandigheden zijn waar ik dankbaar voor ben. En die zijn niet toevallig in mijn leven gekomen. Die heb ik gecreëerd.

Daar ben ik nog het meest dankbaar voor: dat ik weet waarom ik het vroeger niet voor elkaar kreeg een gelukkig en mooi leven voor mezelf te creëren en waarom dat nu wel lukt.

Ik krijg vaak berichten van mensen die mij daarnaar vragen. Hoe doe jij dat?, willen ze weten. Dat kan ik niet in één zin uitleggen. Het is een combinatie van technieken die samen zorgen voor leiderschap en creatiekracht. Het een kan niet zonder het ander. Door me daarin te hebben ontwikkeld, kan ik mezelf een leven gunnen met een gouden randje en creëer ik dat ook.

Ik kan me er oprecht verdrietig over voelen als ik mensen zie struggelen. Jammer! En zo onnodig. Hoe vaak ik niet zie dat de dagen in levens zich aaneen rijgen, terwijl de klok onverbiddelijk doortikt en er iedere 24 uur weer een dag verstreken is…

Misschien geldt het ook wel voor jou. Mag ik je daar eens naar vragen?

  • Kies je minder vaak dan je zou willen voor ontspanning en plezier?
  • Denk je dan: ‘Het kan niet’, of ‘ach, dat gun ik mezelf niet’?
  • Maak je jouw verlangens ondergeschikt aan de verplichtingen?
  • Doe je niet wat je zou willen doen en denk je regelmatig: ‘Wat jammer, ik heb vandaag weer niet voluit geleefd’?
  • Wil je dolgraag weer spontaan en enthousiast je eigen keuzes maken en zelf aan het roer van je leven staan?
  • Wil je iedere mogelijkheid onderzoeken en benutten?
  • Of maak je grote veranderingen door, liggen de kansen voor je open en weet je er geen raad mee?

Dan heeft jouw leven vast niet de YES-factor waar je naar verlangt. En dan is het de hoogste tijd om het roer om te gooien en je liefde voor het leven te gaan vieren. Iedere dag dat je je door impasse, onvrede, stilstand of terugval laat leiden, is er één teveel.

Want het is onnodig! 

Waarom zou je nog accepteren dat het niet leuk is, niet lekker loopt, stagneert? Waarom zou je je teleurstelling wegslikken en jezelf op wilskracht vooruit slepen? Hoe lang houd je dat nog vol? Hoe lang ben je nog bereid jezelf ondergeschikt te maken aan wat je werkelijk wenst?

Ik wil je dolgraag helpen. Het liefst structureel en blijvend. Laat ik beginnen met een eenvoudige schrijfoefening. Ik zeg er wel bij dat de uitkomst confronterend kan zijn en ook dat de oefening alleen zin heeft als je bereid bent er een voornemen aan te koppelen en daar ook een concreet actieplan aan te verbinden.

Oefening

Neem een A-viertje en verdeel dat in twee kolommen. Boven de linkerkolom schrijf je ‘DANKBAARHEID”. Hieronder noteer je alle mensen, omstandigheden en dingen waarvoor je dankbaar bent en ook al je positieve gevoelens daarbij, zoals: blij, hoopvol, liefdevol, betrokken enzovoort.

Boven de rechterkolom schrijf je “VERBETERPUNTEN”. Hieronder vul je alles in wat je kunt bedenken, waarvan jij vindt dat het niet goed genoeg gaat. Denk aan dingen als: het contact met je collega’s, je relatie, de verstandhouding met een dierbare, je financiën, je huis. Ook hier schrijf je erbij hoe je je daarbij voelt, bijvoorbeeld: moe, ongeduldig, chagrijnig, vlak, futloos, onzeker, gespannen enzovoort.

Je hebt nu de staat opgemaakt. De volgende stap is kijken wat je kunt ondernemen om je verbeterpunten aan te pakken. Wat heb je zelf aan mogelijkheden, waarbij kun je hulp van anderen vragen? Wees creatief en noteer je mogelijke acties. En plan die ook in, zet ze in je agenda. GA HET DOEN!

Kom je er niet uit? Of heb je al veel gedaan en is het je nog niet gelukt je leven zo in te richten dat je er gelukkig van wordt? Klik dan even op de foto hieronder.

Ben je klaar voor de switch: Van jammer naar YES?

Ik nodig je van harte uit om je aan te melden voor mijn 6-stappenplan; een individueel maatwerk coachtraject, waarin je je 3 maanden lang aan de hand neem.

Omdat het mooiste voornemen voor 2020 (en alle jaren die nog volgen) in mijn ogen is, dat je de liefde voor het leven zelf gaat omarmen. Dat je voluit leeft. En dat je iedere dag kunt denken: YES, ik heb er weer iets moois van gemaakt.

Als je denkt: YES!, dat wil ik, klik dan hier. 

Kies voor plezier, genieten met je dierbaren en de dingen die jouw leven leuk en mooi maken. De klok tikt door. Het leven is te waardevol om er niet het maximale uit te halen.


 

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn
.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug