Verandering kan pijn doen. Waarom is dat goed voor je?

Hoe fijn het ook voelt om in het oude, vertrouwde patroon te blijven: het is DE manier om jezelf af te houden van de kans op verbetering en het creëren van je droomleven! Zelfs als het goed gaat, ligt het risico op de loer van vertragen, vastroesten en uiteindelijk stilstand.

Om jezelf te blijven ontwikkelen moet het af en toe een beetje zeer doen. Als je traint voor meer spieren of meer lenigheid, moet je jezelf ook steeds verder oprekken. Dat is ook zo met overtuigingen.

Als je het je kunt voorstellen, kun je het creëren.

Om het je te kunnen voorstellen, begin je met het veranderen van je opvattingen over hoe de dingen gedaan moeten worden.

De dingen op dezelfde manier doen als altijd, komt voort uit de lus van denken, voelen en handelen waar we in de loop van ons leven in belanden. We hanteren dezelfde gewoonten en gaan uit van ons gebruikelijke (oude) wereldbeeld.

We hebben het altijd zo gedaan, we zijn het zo gewend. Zo gebruikte ik al heel lang dezelfde lay-out voor mijn mailings aan jou. Niets mis mee, zag er best prima uit, toch? En lekker herkenbaar, op de kortgeleden vervangen foto na dan. ;).

Ja, precies! En het feit dat het ‘wel prima’ was, gaf me geen directe reden om het aan te passen. Gedoe. Totdat mijn businesscoach en mijn VA zeiden: ‘Zullen we die mailings in je branding style vorm gaan geven?’ Zo geschiedde en het resultaat mag er zijn, vind ik.

Was het gedoe? Nee, helemaal niet. Het bleek een leuk proces van verrassingen te zijn. Onderweg leerde ik weer het een en ander en ook daar pleit ik voor: doe IEDERE DAG iets wat nieuw voor je is, of wat je een beetje spannend vindt.

 

Neem je vaste gewoonten onder de loep.

  • Wat doe je al heel lang hetzelfde, wat eigenlijk niet meer voor je werkt?
  • Hoe kun je dat anders doen?
  • Waar kun je andere keuzes maken, eens een keer linksaf slaan in plaats van rechtsaf?
  • Wat kun je vandaag doen wat je nog nooit gedaan hebt?

 

Je brein zal je dankbaar zijn als je het traint om nieuwe routes te onderzoeken. En je lichaam ook, trouwens. Neuropsycholoog Erik Scherder moedigt ons niet voor niets aan om te bewegen, te veranderen, nieuwe dingen te leren, om zodoende onze fysieke en mentale conditie optimaal te houden.

Tel daarbij op de ruimte die ontstaat om je realiteit eigenhandig, vanuit regie en leiderschap te verbeteren en je snapt dat het creëren van jouw mooiste realiteit begint bij het aanbrengen van verandering!

Wat ga jij vandaag veranderen?

Liefs!

Josje

Wat anderen over Josje zeggen

Anita Matheij: Ik heb nog nooit een coach ontmoet van wie ik zo ondersteboven ben als van Josje. Je moet namelijk van goeden huize komen wil je écht tot mij doordringen. Het resultaat is magisch.
Daarom kan ik met heel mijn hart zeggen: ik gun iedere vrouw een Josje in haar leven!
Terug