V: Ik ken jou nog niet, Josje.
A: Geen probleem. Stuur me een mailtje met je telefoonnummer en je vragen, of vul het contactformulier in. Dan bel of mail ik je en maken we kennis.

 

V: Ik weet niet goed welke dienst het beste bij me past.
A: Als je op mijn website een dienst aanklikt, kom je op de informatiepagina. Hierop kun je vrijwel alles terugvinden over de inhoud en de vorm. Heb je nog aanvullende vragen, stuur me dan een mailtje, voorzien van je vraag, of vul het contactformulier in.

 

V: Ik heb al eerder iets gedaan aan het opheffen van blokkades. Kan ik dat overslaan?
A: Ik werk met mijn unieke, beproefde methode. Daar maakt dit onderwerp deel van uit. Als je kiest voor een persoonlijk traject, is dat altijd maatwerk en stem ik dat af op jouw behoeften en op wat je al gedaan hebt. En bovendien: herhaling is nooit erg, dat verdiept alleen.

 

V: Ik twijfel of ik het geld wel wil uitgeven.
A: Het investeren in jezelf weerspiegelt hoeveel jij jezelf waard vindt. Hoeveel jij het waard vindt om de volledige regie te hebben over je leven en zo je mooiste realiteit te creëren. Ik heb in de loop der jaren tienduizenden euro’s uitgegeven aan coaching, trainingen, mentorships, boeken, cursussen etc. En dat blijf ik altijd doen, omdat ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling de weg is naar geluk en succes.
Overigens is er in bepaalde gevallen een mogelijkheid voor vergoeding of aftrek. Zie ook hieronder.

 

V: Zijn de kosten aftrekbaar?
A: Ja, als studiekosten. Werk je in loondienst? Jouw werkgever wil vast in je investeren, want gelukkige werknemers zijn de sleutel tot een succesvolle onderneming. Veel werkgevers hebben hier budget voor gereserveerd. Vaak is er voor iedere werknemer een vast percentage van de loonsom beschikbaar voor scholing en opleiding e.d. Voor onderneemsters zijn er mogelijkheden voor aftrekt. Kijk hiervoor op de informatiepagina van de belastingdienst. Kosten die je maakt voor een cursus, opleiding of training om beter te kunnen functioneren in je huidige positie of om een betere positie op de arbeidsmarkt te kunnen innemen, worden in de meeste gevallen door de fiscus aangemerkt als studiekosten. Daarom zijn de kosten van een training in veel situaties fiscaal aftrekbaar.

 

V: Hoe zit het met de btw die er nog bijkomt?
A: Als onderneemster kun je de btw terugvragen. Dit geldt ook voor je werkgever, als die betaalt. Ben je in loondienst dan kun je de totale kosten inclusief btw aftrekken bij jouw jaaraangifte van de belastingdienst als scholingskosten. Ik draag de btw direct af aan de belastingdienst.

 

V: Waarom zou ik me door jou laten begeleiden?
A: Er zijn vele coaches, die allemaal hetzelfde willen voor jou: resultaat. Alle succesvolle mensen hebben een coach. Neem een topsporter, een succesvolle zanger, of een geslaagde zakenvrouw. Allemaal hebben ze een coach. Een goede coach reflecteert en helpt jou om je leven naar het hoogst haalbare niveau te tillen. Waarom ik? Omdat mijn aanpak uniek is, en bewezen effectief.

Klik hier om te lezen wat de ervaringen van anderen zijn.