OH HELP! Ben ik echt zo’n klaagzang-type?

Een paar dagen geleden had ik inspiratie voor een vlog. Ik zal niet vlog’je’ zeggen, hij duurt 10 minuten en 47 seconden ;). Ik begin altijd met het idee dat ik even een korte boodschap opneem en al pratende voel ik me alvast zo verbonden met iedereen die kijkt en met het onderwerp, dat ik zomaar een kwartier verderop ben. Noem het flow.

Mijn video gaat over het kweken van de veranderspier. De meeste mensen die zeggen ‘ik kan niet veranderen’ bedoelen ‘ik wil niet veranderen’. Echt waar! Kijk, iemand die bijvoorbeeld in een rolstoel zit vanwege MS, die kan natuurlijk niet ineens weer lopen. Dat soort verandering bedoel ik niet. Ik heb het over verandering van mindset en het omgaan met aanpassing aan de omstandigheden.

Juist in deze tijd is het zo fijn als je kunt kiezen om geen klaagzang-type te zijn, maar de kansen te zien binnen de beperkingen. Of, zoals ik ooit in een interview heb gezegd: de winst te zien achter het verlies.

Je leven ligt onder een vergrootglas in deze bijzondere tijd. Ineens wordt (soms pijnlijk) duidelijk hoe ineffectief je gedrag of je overtuigingen zijn. Hoe je je verhoudt tot jezelf en anderen en hoe functioneel dat is. Of niet.

Hoe komt het dat wij aanpassen aan bijzondere omstandigheden zo’n uitdaging vinden?

Klik op de afbeelding hieronder voor mijn video over het kweken van een aanpassingsspier, het zien van kansen binnen beperkingen en het leren leuk vinden van het kleine.

Hoe gaat dit bij jou? Lukt het jou goed, of kost het je moeite? Merk je dingen op die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt aan jezelf? Of aan je huisgenoten? Deel je antwoord met me via een reactie op dit bericht.

Ik wens je een mooie zondag en morgen een gezellige ‘Wonings’dag.

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug