Nu ik mijn overtuigingen op orde heb, lukken mijn manifestaties!

Dat klinkt goed, toch, je realiteit creëren aan de hand van je dromen en wensen en die stuk voor stuk gemanifesteerd zien in je leven? Dat is echt, serieus waar voor iedereen weggelegd. Ook voor jou!

Soms raak ik over dit onderwerp in gesprek met mensen, die vinden dat die vlieger voor hen niet opgaat. Zij willen wel graag hun dromen waarmaken, maar het is ze nog niet gelukt. Die mensen zeggen: ‘Ja, het klinkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. Bij mij werkt de wet van creatie niet!’

Ik geef dan altijd hetzelfde antwoord, namelijk: ‘Wat heb je er al aan gedaan om het tegendeel van die overtuiging te bewijzen?’

Blij kind springt

Vaak is het antwoord op die vraag hetzelfde. Mensen vertellen me dan dat ze zich drie slagen in de rondte wensen, dat ze iedere dag affirmeren, dat ze hun wensen opschrijven en verstoppen, enzovoort. Allemaal op zich prima manieren om tot manifestaties te komen. Alleen als ik doorvraag, blijkt al snel waar de schoen wringt.

Want in de uitspraak ‘Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet’, zit al zoveel twijfel en argwaan, dat de uitkomst zich laat voorspellen: het schiet niet erg op met dat manifesteren. En in ‘Bij mij werkt de wet van creatie niet’, horen we een keiharde afwijzingen van mogelijkheden. Zijn die mensen dan zichzelf zo in de maling aan het nemen? Nee, er is iets anders aan de hand.

Laatst raakte ik met iemand in gesprek, ik zal haar X. noemen, die mij allerlei bewijzen liet zien van haar pogingen. Zo had ze bijvoorbeeld een prachtig vision board gemaakt, helemaal vol met afbeeldingen van Rolexen, jachten, Staatsloten, villa’s en auto’s met een waarde van een royale eengezinswoning. Ik keek geïnteresseerd naar al die prachtige dingen en zei: ‘Mooie wensen, al deze spullen!’ X. stond er een beetje mistroostig bij. Ze keek naar de foto’s die ze had opgeplakt en haalde haar schouders op. ‘Ik doe dit al jaren, en er is nog nooit iets hiervan werkelijkheid geworden.’

X. was ervan overtuigd geraakt dat wensen, affirmeren en creëren alleen maar werkt bij anderen, en bij haar slechts leidt tot teleurstellingen. Wat ging er bij X. niet goed? Nou, nogal veel, maar dat is iets om in meerdere blogs te verwerken. De vier hoofdzaken zal ik met je delen.

  • X. wenste spullen. Dure spullen. Navraag wees uit dat ze zich no way kon voorstellen dat zij deze spullen ooit in haar leven werkelijk zou kunnen bezitten. Ze hoopte het wel, maar echt geloven… Blokkades over (eigen)waarde spelen hierin een grote rol.
  • X. wenste spullen, zonder zich te hebben afgevraagd wat het bezitten van die spullen haar zou opleveren. De tip hierbij is: zoom in op de beleving, niet op het ding. Vraag je af: wat levert het me op, als ik dat heb?
  • X. wenste spullen die ze NIET had. Hierdoor kwam haar focus te liggen op het gebrek eraan. En inzoomen op schaarste levert nog meer schaarste op. In het NU focussen op wat je allemaal al gemanifesteerd hebt, schept een omgeving van dankbaarheid, zodat je veel beter kunt creëren vanuit overvloed.
  • X. wenste dure spullen. Hierdoor ging zij denken in termen van tijd en waarde. Ze geloofde wel dat zij een bank in haar huis kon creëren (wat ze ook had gedaan), maar niet een jacht, een auto of een villa. Ons verstand wil graag redeneren: voor dat bedrag zal ik zoveel moeite moeten doen en zoveel tijd moeten uittrekken. Dit levert alleen maar wantrouwen op. En: het universum redeneert niet.

Afgelopen maandag rondde ik een prachtig coachtraject af. Tijdens het eindgesprek zei mijn klant: ‘Van alle dingen die ik bij je geleerd heb, vind ik het een ding het meest opvallend. Ik zie dat ik door het opruimen van mijn blokkades en het ombuigen van mijn overtuigingen aan de lopende band synchrone gebeurtenissen meemaak en dat het creëren en manifesteren zo veel makkelijker gaat. Zo vanuit vertrouwen en dankbaarheid. Met recht: mijn mooiste leven!’

Ik hoef daar verder niets aan toe te voegen, lijkt me. Dit is exact waar mijn methode over gaat.

Als je wilt weten wat ik voor je kan doen, vul dan het contactfomulier in.

Bij Online en E-books kun je op verschillende manieren en niveaus leren hoe je tot de mooiste manifestaties komt.

En wanneer je lid wordt van mijn Community krijg je al deze online producten en nog veel meer waardevolle content HELEMAAL GRATIS.

Terug