JOUW REIS NAAR DE TOEKOMST… IS EEN ENKELE REIS!

Het heden is het startpunt van je reis naar de toekomst. Een open deur, of iets om serieus bij stil te staan?

Wat mij betreft dat laatste.

Ik ben een groot voorstander van leven in het nu, genieten van het moment en vooral niet teveel op de zaken vooruitlopen of blijven hangen in het verleden.

Tegelijkertijd geloof ik oprecht dat velen van ons zich te weinig bewust zijn van de waarde van het nu en de impact van de keuzes die we vandaag maken.

Het heden is tenslotte het startpunt van de reis naar je toekomst. En zolang we nog niet kunnen tijdreizen, is dat een enkele reis!

Elke stap die je zet, elke actie die je neemt, leidt tot een volgende stap, een volgende actie. Stilstaan brengt je nergens en het zit ingebakken in de menselijke aard om in beweging te willen zijn. Om vooruit te gaan, te groeien en zich te ontwikkelen.

Onderzoekers van The Blue Zones, zones in de wereld waar mensen in goede gezondheid een hoge leeftijd bereiken (100+), hebben een aantal gemene delers gevonden die bijdragen aan deze ‘langlevendheid’.

Een van de belangrijke factoren is hierbij vervulling.
Vervulling ervaren mensen in hoge mate, wanneer ze aan het begin van de dag weten welke taken ze hebben en hoe ze die willen volbrengen.

Mensen die geen doel hebben, maken een grotere kans op gezondheidsvermindering en levensverkorting dan mensen die actief deelnemen aan het leven en op hun dag terugkijken met een gevoel van voldoening.

Dat valt voor een deel te verklaren door het feit dat leven zonder plan of (hoger) doel, lamslaat. Wanneer er geen reden lijkt te zijn om in beweging te komen, doen mensen dat ook niet.

En juist daarom wil ik opnieuw een lans breken voor mijn stokpaardje: het stilstaan bij je huidige realiteit, je beeld van de toekomst en je pad daarnaartoe.

Heb je concrete ideeën over je plannen, je mogelijkheden? Wat kun je zelf? En kijk je kritisch naar wat je nodig hebt aan hulp van buitenaf? Wat is je eerste actie en wat je volgende?

Ik geef je een belangrijk advies.
Voordat je je toekomst kunt vormgeven volgens je wensen, raad ik je aan om je huidige realiteit scherp onder de loep te nemen. Wat vind je goed gaan, wat kan er beter en waar ben je helemaal niet tevreden over?

Je heden is je uitgangspunt.
Niet alleen voor het creëren en omzetten in gemanifesteerde doelen van alles waar jij van droomt. Je heden is ook het uitgangspunt van je stappenplan. En dat wordt nog weleens over het hoofd gezien!

Mooie doelen als sterren aan je firmament plakken is geweldig als stimulans.
Echter, zolang ze daar hangen te schitteren op grote afstand, zonder dat je de weg erheen hebt uitgestippeld, zal het lang duren voordat ze kunt plukken.

En zolang je geen weg erheen hebt bepaald, begint je reis naar je mooie toekomstige leven niet. Dan sta je stil in het heden.

Maak de balans op.
Hoe gaat het vandaag met je? Wat gaat er goed en wat minder? Welke acties kun je vandaag nog ondernemen op de punten waar je verbetering wilt zien? Waar heb je hulp nodig en bij wie kun je die hulp vandaag nog vragen?

Geniet van je (enkele) reis naar de toekomst.
En als je daar bent, geniet dan met volle teugen van wat je hebt bereikt. Zo blijf je groeien en heb je een grote kans een lang en gelukkig leven voor jezelf te creëren.

Als je na het lezen van deze mail behoefte hebt aan mijn hulp of advies, mail me dan gerust via info@josjedeklerk.nl. Ik help je graag.

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug