Je kunt alleen creëren wat je eerst bedacht hebt…

Vandaag begin ik met een quote uit een van mijn favoriete boeken. Het is geschreven in 1937!

 

Uit Think and Grow Rich – Napoleon Hill

“Alles wat je creëert, begint in de vorm van een gedachte. Je kunt niets creëren wat je niet eerst hebt bedacht. Met behulp van verbeeldingskracht kunnen we gedachten samenvoegen tot plannen. […] Alle gedachten die je hebt geplant in je onderbewustzijn, met de intentie ze om te zetten in succes, moeten je verbeeldingskracht passeren. Daar wordt je zelfvertrouwen eraan toegevoegd (vertrouwen in je eigen capaciteit). Een plan of doel dat je wilt programmeren in je onderbewustzijn, kan alleen met behulp van verbeeldingskracht worden vermengd met vertrouwen.”

 

Het is een feit: je kunt alleen iets creëren als je het eerst hebt bedacht (en dan niet alleen geld of rijkdom, maar alles waarnaar jij verlangt).

 

Met andere woorden: je kunt niet iets creëren wat in jouw gedachten, in je verbeelding, niet bestaat. Als jij iets voor onmogelijk houdt, krijgt het geen vorm in jouw realiteit.

 

Andersom gaat die bewering ook op: je kunt ALLES creëren wat je hebt bedacht. MITS je gelooft dat je het kunt creëren!

 

En daarbij is het zelfvertrouwen waar Napoleon Hill op doelt zo belangrijk!

 

Zolang je wordt belemmerd door pijnlijke overtuigingen, ontbreekt het je aan zelfvertrouwen. Wanneer je geen zelfvertrouwen voelt, ervaar je geen plezier en heb je geen vertrouwen in een goede afloop.

 

Ik ken niemand die het leuk vindt iets te doen waarvan hij of zij ten diepste overtuigd is dat het zal mislukken.

 

Zonder zelfvertrouwen heb je geen vertrouwen dat je iets tot een goed einde zult brengen, dat je plan een succesvolle uitkomst zal hebben. Met dat idee (die overtuiging) heb je er geen plezier in. En dus? Dus laat je het maar zitten, begin je er maar niet eens aan. Of je drukt die vluchtige gedachte aan een eventuele mogelijkheid van het realiseren van je verlangen weg omdat je denkt: ‘Dat lukt mij toch nooit.’

 

Ik geloof (want ik heb ondervonden) dat werkelijk de meest onvoorstelbare resultaten waarheid kunnen worden. Wat daarvoor nodig is, is de combinatie van persoonlijk leiderschap en het juist toepassen van de wet van aantrekkingskracht.

 

De wet van aantrekkingskracht werkt alleen als jij zelf kunt bepalen WAT je aantrekt. En om dat te kunnen bepalen, moet je weten hoe je persoonlijk leiderschap voor je kunt laten werken.

 

Tijdens mijn tweedaagse training ‘Schep een nieuwe realiteit’ op 22 en 23 juni deel ik met een kleine groep het fundament van het menselijk functioneren en hoe je daar 100% leiderschap over kunt hebben, zodat de weg vrij is om te creëren wat jij wilt, op jouw voorwaarden.

 

Ik heb nog een paar tickets beschikbaar. Wil je erbij zijn, klik dan hier voor meer informatie en tickets.

 

Het werkt. Ik kan het weten. En iedereen die mijn methode heeft leren toepassen ook. Hier kun je een greep uit de reacties lezen.

 

Ik stuur ook nog even mijn video mee, met daarin de belangrijkste vuistregels uit Van jammer naar YES!.
Klik op de foto hieronder om de video te starten.

 

Heb je vragen? Stel ze gerust via info@josjedeklerk.nl.

 

Voor nu, veel liefs!

Terug