Die hartenkreet hoor ik in meer dan de helft van de berichten die ik dagelijks ontvang, dus het zou zomaar kunnen dat jij dit ook weleens roept. Daarom heb ik 6 tips voor je op een rij gezet, waarmee je alvast zelf aan de slag kunt.

Mijn tips gaan over persoonlijk leiderschap, een levenswijze die voor mij letterlijk lifechanging is geweest. Doe er je voordeel mee!


TIP 1: Neem zelf verantwoordelijkheid

Maak een plan, bepaal je acties. Zolang je zelf geen plan hebt, word je ingezet in de plannen van anderen. En dan gaat het misschien helemaal niet zoals jij graag wilt.

In iedere situatie of omstandigheid is er een groter of kleiner gebied waar voor jou kansen op regie liggen. Hoe smal die marge ook is, kies als het even kan voor actie. Zonder actie geen attractie.

Als jij het heft niet in handen neemt, doet iemand anders dat en ben je niet in charge over het verloop van de omstandigheden.

TIP 2: Upgrade je communicatie

Communiceer helder en blijf bij het onderwerp. Stel zoveel mogelijk controle-vragen wanneer je in gesprek bent met anderen. Zo voorkom je het doen van aannames over wat een ander allemaal zal bedoelen, met als gevolg ruis op de lijn en teleurstelling.

Ook in je interne communicatie is een effectieve woordkeus en positief, doelgericht taalgebruik van grote invloed op je gedachten, je emoties en je handelen. En daarmee: op je resultaten.


TIP 3: Kies bewust en zorgvuldig je focus

Focus niet op het probleem, focus op de oplossing. Registreer wat er niet goed gaat en richt je op wat je wilt veranderen. Bepaal stap voor stap je acties en kom in beweging.

Door je te richten op de oplossing – of je toekomstdroom, je verlangen – is je aandacht per definitie niet bij tekort en gemis. Je creëert een vibe van positiviteit en dankbaarheid.


TIP 4:  Vertel het juiste verhaal

Onthoud: je bent niet je gedachten en overtuigingen. Je kiest ze.
Kies daarom voor nieuwe gedachten die het juiste verhaal vertellen. Het verhaal van hoe jij wilt dat je realiteit eruitziet. Het verhaal van jouw allermooiste leven, jouw talenten, jouw kansen en mogelijkheden.


TIP 5: Geloof en creëer

Stop te geloven dat iets onmogelijk is en overtuig jezelf ervan dat alles kan als jij denkt dat het kan. Als jij uitgaat van de overtuiging dat iets je niet zal lukken, dat iets niet voor je is weggelegd, dat iets ‘niet realistisch’ is, dan is dat je werkelijkheid en zul je dat weerspiegeld zien in je dagelijkse realiteit.

Stel je open voor het feit dat de mogelijkheden in feite onbegrensd zijn. Besef dat jouw aangeboren potentie en talenten je overal kunnen brengen. Wat je gelooft kun je creëren.


TIP 6: Ga uit van je geluktheid

“Toen je werd geboren, was je al gelukt” is een van mijn favoriete oneliners. Houd dat in gedachten wanneer je aan de slag gaat met de creatie van je wensen en dromen.

Lukt iets niet meteen? Laat het zelfverwijt los. Je bent niet je resultaten, je hebt ze gecreëerd. Die resultaten zeggen niets over jouw identiteit. Begin opnieuw, doe het anders en uiteindelijk vind je een weg. Het zal je lukken!


Ik ben er dankbaar voor dat ik al zoveel vrouwelijke ondernemers heb mogen leren om met persoonlijk leiderschap autonoom en authentiek aan het roer van hun leven te staan en open en vrij hun dromen waar te maken.

♥ Heb je vragen? Stel ze gerust in reply op dit bericht. Ik lees alles en antwoord altijd zelf.

♥ Heb je een verzoek voor een podcast- of blogonderwerp? Stuur me je suggestie via een antwoord op deze mail.

♥ Wil je samenwerken? Laat het me weten, ik help je graag Van jammer naar YES!


Ik wens je een prachtig weekend.

Liefs,

Josje


Marieke kok
Marieke Kok“Van jammer naar YES! is zo’n diepgaande, complete en effectieve methode!  
Ik ben ontzettend blij dat ik mezelf dit gegund heb. Ik weet niet hoe het gegaan zou zijn als ik niet die stap gezet had, maar ik vrees dat ik dan steeds verder vast was komen te zitten. Van jammer naar YES! en Josje hebben me geholpen mezelf, de echte, supergelukte Marieke, te bevrijden. Wat een cadeau!”