Ik krijg altijd de allerbeste uitkomst!

Ik was in een sneltreinvaart gestapt. Ik kan dat. Ik kan heel snel schakelen, ik kan op meerdere sporen tegelijk gefocust werken. Ik kan in no time resultaten neerzetten. Omdat ik een doel stel, een besluit neem, stappen bepaal. Meestal vind ik het dan ook nog allemaal leuk. Heerlijk toch? Of toch niet?

Een paar weken geleden gaf ik voorzichtig handen en voeten aan een spoor dat al wat langer ligt te wachten om uitgestippeld te worden. Ik realiseerde me dat ik het niet in mijn eentje kon uitvoeren, omdat ik veel tijd en aandacht geef aan het optuigen van mijn trainingslocatie Breedings. We willen op 1 september open en er is nog genoeg te doen.

Daarom benaderde ik een fantastische Personal Business Manager, Mariska,  met de vraag hoe we mijn (redelijk veelomvattende) plannen in de door mij gewenste tijdlijn konden gieten. Het kon. En ook moesten we ons goed realiseren dat het echt poot op het gas zou zijn.

Even dacht ik: oké, dat wordt dan een paar maanden onderduiken en gaan.
Daarna dacht ik: is dat leuk?
En vervolgens: wil ik dat wel?

Ik schudde al deze gedachten af en koos ervoor om er vol voor te gaan. Ik houd van creëren. Ik houd van ondernemen. Ik houd van plannen maken en uitvoeren. Ik houd van actie. En ik vond al dat gedenk over hoe dat dan zou gaan onzin van mezelf. Huppakee, go girl!

Ik heb ooit afgesproken met mezelf: ‘Als het niet helemaal 100% oké voelt, heroverweeg dan, onderzoek en cancel als het niet klopt’. Met andere woorden: luister naar je innerlijke stem. Het mag duidelijk zijn dat ik dat in dit geval niet deed. Ik koos voor een vreemd soort opoffering van kwaliteit én tijd met mijn geliefden. Want met deze planning zou ik me de aankomende zomer als een kluizenaar moeten opsluiten.

Wat een belachelijk offer hè? Ik begrijp wel wat ik deed. Ik vind het namelijk allemáál zo leuk. Mijn geliefden, genieten van mijn vrijheid  en ook mijn werk. En toen trad er een universele kracht in werking die echt nog nooit heeft gefaald. Die wel luistert naar ieders innerlijke stem. Die ingrijpt als wij zelf niet kiezen. Zodat er voor ons wordt gekozen.

Er gebeurden een aantal dingen achter elkaar. Allereerst kreeg ik een schoorvoetend berichtje van Mariska. Ze had nog eens even heel goed naar haar eigen planning gekeken en zich gerealiseerd dat haar bestaande klanten bedienen, haar verhuizing in goede banen leiden en mijn opdracht aannemen, gewoon niet in te passen waren. Ze liet me weten dat ze heel veel vertrouwen heeft in mijn plannen, maar mij nu niet kon helpen bij het optuigen ervan.

Ik was even teleurgesteld, want ik had me helemaal geprepareerd en gericht op die kluizenaars-zomer, omdat ik me zo verheugde op het resultaat. Die teleurstelling, kan ik je vertellen, duurde precies tien minuten. Daarna begreep ik wat hier gebeurde. En ik appte op een rustig moment terug aan Mariska, dat het gewoon helemaal prima was zo. En dat meende ik vanuit de grond van mijn hart. Daarna bedankte ik mijn favoriete instantie: Thank you universe!

En er gebeurde nog iets. Een van de leden van mijn community ventileerde dat het niet zo lekker liep allemaal, terwijl ze toch met de grootst mogelijke overtuiging en vanuit bewuste keuzes bezig was met haar business. Haar klantenstroom droogde op en alles wat zij nog kon zien, waren die lege pagina’s in haar agenda, waar ze dolgraag klantafspraken wilde zien.

Wat zij deed, was afstand nemen, de stekker overal uit. Een week rust van social media en andere input. Vanochtend kreeg ik een supermooi bericht van haar. Het kwam erop neer, dat ze ingezien had dat ze haar werk niet benaderde zoals zij fijn vond, niet in de vorm die zij wilde. Ze begon in dankbaarheid te stappen, in plaats van te redeneren en te opereren vanuit schaarste. Ze kon op die manier geven, onvoorwaardelijk haar expertise en inzichten delen met haar klanten. En je snapt het: het stroomt weer. Er komen nieuwe klanten bij, ze krijgt dankbare feedback. En zo wil ze het.

Wat zij deed was ruimte creëren door actief afstand te nemen, te bespiegelen en te vertrouwen. Met als gevolg dat de resultaten veranderden naar haar wensen. Wat ik deed was ook een vorm van vertrouwen. Ik nam geen actie op het veranderen van de vorm. En toch gebeurde er precies dat wat juist was. Ik weet: ik krijg hoe dan ook altijd de allerbeste uitkomst!

Weer is dit een mooi voorbeeld van mijn drietrapsraket Liefde-Vertrouwen-Dankbaarheid. Ik word er zo blij van als dingen kloppen.

In mijn coachtrajecten help ik mensen van Jammer naar Yes. Omdat iedereen die ik spreek dolgraag haar of zijn mooiste leven wil leven. Zonder belemmeringen een realiteit voor zichzelf wil creëren waarin het fijn is, waarin de drie G’s de boventoon voeren: Groei, Genieten, Geluk.

Mijn coachtrajecten zijn lang niet altijd diepgravende of heftige trajecten. Ze zijn er wel altijd op gericht om de blokkades op te ruimen en te zorgen dat iemand weer vrij en gelukkig door het leven gaat.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Stuur me dan een mailtje naar info@josjedeklerk.nl, of vul het contactformulier in.

Terug