Een paar dagen geleden plaatste ik een oproep op social media. Ik ga binnenkort namelijk weer een nieuwe reeks podcasts opnemen en wil daarin graag ook jouw onderwerp of vraag bespreken. Dus mocht je willen, vul dan hier het contactformulier in om jouw verzoek voor een podcastonderwerp in te dienen.

 

Typisch vrouw

Een veelgehoord onderwerp in de reacties was zelfzorg versus zelfsabotage. Het is niet verwonderlijk dat dit met name bij vrouwen speelt. Wij zijn ontworpen om te multitasken, voelen ons snel verantwoordelijk en delegeren is niet altijd onze sterkste kant.

Als je dit herkent, weet je misschien ook helaas uit eigen ervaring dat deze factoren kunnen bijdragen aan overspannen raken of zelfs in een burn-out belanden. Ik heb tot twee keer toe de signalen zolang genegeerd, dat ik volkomen opgebrand raakte en maanden nodig had voor mijn herstel.

 

Hoe kon dit twee keer?

Zoals alle obstakels en uitdagingen die we in ons leven tegenkomen, vond ik ook in deze periodes veel waardevolle levenslessen. Met name de tweede keer; toen dacht ik echt: HOE lukt het mij om alle curveballen die het universum me toespeelt NIET te vangen en weer totaal overspoeld te raken?

Het antwoord vond ik toen ik me realiseerde dat hard en veel werken alleen niet de oorzaak was. Het ging om het waarom ik dat deed. Het waren vooral mijn gedachten, mijn overtuigingen die ervoor zorgden dat het licht uitging, dat ik mijn ene been niet meer voor het andere kreeg en ik alleen nog maar huilend op de bank kon liggen.

Ik had zóveel kritiek op mezelf, was zo hard voor mezelf, ik moest zoveel, wees mezelf in feite constant af en zette Josje niet op nummer 1. Ik was constant verwikkeld in een innerlijke dialoog en een wedren met tijd en waardering. En daarvan leek er nooit genoeg te zijn.

 

Puzzel

Dat is allemaal te verklaren door mijn start in dit leven en de identiteitsovertuigingen die ik in mijn jeugd geïnternaliseerd heb. Dat soort overtuigingen ga je leven, omdat dat je referentiekader is. Ik was ongewenst, werd in het beste geval genegeerd of afgesnauwd en in het ergste geval geslagen en opgesloten.

Sinds ik met mijn methode de 11 puzzelstukjes heb gevonden om Van jammer naar YES! te komen, komt het nooit meer zover. Mijn prioriteitenlijst begint met IK, mijn favorietenlijst begint met IK en ik voel tot in mijn tenen hoe enorm gelukt, waardevol en belangrijk ik ben.

Door hier stap voor stap voor mezelf van overtuigd te raken, begon mijn leven letterlijk te stromen. Het werd een geweldige reis, vol ontdekkingen, plezier en liefde. Mijn dierbaren genieten mee van mijn staat van zijn en zo houden we met elkaar een hoge trilling in stand, waarmee we de mooiste manifestaties creëren.

 

YES-tribe

Inmiddels is er een hele tribe aan geweldige vrouwen (en een aantal geweldige mannen 😉), die ook met mijn methode en de bijbehorende toolguide hun leven regisseren en wauw, wat is het toch elke keer weer fantastisch om hun appjes te ontvangen met – ook jaren later – enthousiaste verhalen over hoe gelukkig ze zich voelen. Samen zorgen we voor de olievlek van liefde en geluk en dragen we bij aan een mooiere wereld.

 

Je bent het altijd zelf

Als tiener heb ik een wijs man ooit horen zeggen: ‘Je bent het altijd zelf’. Hoe ouder ik werd, des te meer de betekenis en vooral de waarheid van deze woorden tot me doordrong.

Mijn BELANGRIJSTE TIP voor jou om de wet van aantrekking voor je te laten werken, is:

maak jezelf het middelpunt van je universum, overtuig jezelf van je geluktheid, je waarde, je belangrijkheid. Word je eigen favoriete persoon en neem je liefdes mee in die vibe van creatie en manifestatie.

♥ Heb je vragen? Stel ze gerust in reply op dit bericht. Ik lees alles en antwoord altijd zelf.

♥ Heb je een verzoek voor een podcastonderwerp? Stuur me je suggestie via  het contactformulier.

♥ Wil je samenwerken? Laat het me weten, ik help je graag Van jammer naar YES!

 

Ik wens je een prachtig weekend.

Liefs,

Josje


Susan Rietveld 2

Susan Rietveld: “Josjes methode geeft je het gereedschap waarmee je je eigen coach wordt. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het traject dat ik bij haar heb gevolgd. Zoals Josje ook zegt: ik zal uitdagingen in m’n leven blijven tegenkomen maar met dit in handen heb ik vertrouwen dat ik mezelf altijd zal kunnen helpen. Wat ik echt geleerd heb is vertrouwen in mezelf en het universum, en dat je altijd kunt kiezen!”