Ik heb mezelf verbaasd…

“Ik heb mezelf verbaasd dat ik me zo kwetsbaar durfde op te stellen.”

Dit was de reactie van een deelneemster in een van mijn groepen. Een vaak gehoorde uitspraak en meestal wordt ‘kwetsbaar’ dan gebruikt in een context van zichtbaarheid en heeft het woord een positieve lading. Je ‘kwetsbaar’ opstellen, is iets goeds vinden we. We ‘durven’ onszelf te laten zien aan anderen.

Sorry voor alle aanhalingstekens, echter: die staan er bewust.

 

Want weet je wat zo interessant is?

 

Je stelt je OPEN op. Kwetsbaar is hoogstens hoe je je erover voelt. 

Je open opstellen in gezelschap houdt in dat je zonder schroom of terughoudendheid je binnenwereld deelt met de buitenwereld. Je laat zien wat je denkt en voelt – en wanneer dat gebeurt vanuit de overtuiging dat je helemaal goed bent zoals je bent, doe je dat zonder bijgedachten over wat anderen daar allemaal van zouden vinden. Wanneer je hetzelfde doet en je voelt je daarbij kwetsbaar, speelt er ergens in jouw gedachten een overtuiging mee, dat je gekwetst zou kunnen worden.

 

Vind mij leuk!

 

Kwetsbaar kun je je bijvoorbeeld voelen wanneer je denkt dat anderen jou stom vinden, of dat ze je zullen veroordelen of afwijzen om je gedachten, je gevoelens, je gedrag, je waarden of je uiterlijk.

Vrijwel altijd spelen hier NIO’s een rol: negatieve identiteitsovertuigingen. NIO’s zijn remmers, saboteurs. Ze zorgen voor blokkades, ze belemmeren je in het vrij en voluit genieten van je leven, in het met plezier en zelfvertrouwen aangaan van uitdagingen, het leuk vinden om nieuwe dingen te ontdekken.

Jammer! Hoe heerlijk zou het zijn om vanuit innerlijke rust te leven, zonder dat je bevestiging van buitenaf nodig hebt. Om een liefdevol contact met jezelf en anderen te ervaren, zonder frictie. Om te zien dat dit je perspectief zo verandert, dat je een totaal andere realiteit voor jezelf creëert. Mooier, beter, leuker!

Het leven is jouw canvas. Durf jij zonder schroom of terughoudendheid daarop je diepste verlangens te schilderen? Deze met anderen te delen? Zodat je ze kunt waarmaken en je leven kunt inrichten naar het landschap van je ziel?

Stel jij je open op, zonder je kwetsbaar te voelen en in plaats daarvan juist onbevangen?

Ik wil je dat en nog veel meer dolgraag leren in mijn jaarprogramma Van jammer naar YES!
In oktober dit jaar start ik weer met een besloten groep. We gaan een jaar lang samen zowel live als online aan de slag met het upgraden van jouw leven.
Omdat NU altijd het beste moment is om een beslissing te nemen en daarmee te beginnen, kun je hier alvast meer lezen, ook als je liever 1-op-1 werkt.

Wil je beginnen met een individuele upgrade-sessie? Klik dan hier voor meer informatie.

Geniet van je leven. En koester ieder kostbaar moment.

Liefs!

Josje

Terug