Ik heb geen empty nest, ik heb een gelukkige dochter

De kunst van het manifesteren vraagt om blind vertrouwen. 

‘Mam, ik heb waarschijnlijk een kamer in Amsterdam!’

Met deze mededeling kwam onze dochter Soleil ruim een maand geleden thuis. Ze studeert sinds september dit jaar in onze hoofdstad. Hoe zij manifesteert wat ze graag wil, is voor mij en Chris een feest om te aanschouwen.

Ze had haar zinnen gezet op psychologie aan de UVA. Geen sinecure, want er waren voor deze Engelstalige studie ruim 1.800 aanmeldingen internationaal en slechts 650 plekken. Hoewel ik een diep basisvertrouwen heb dat alles er al is en dat de dingen op de allerbeste manier tot ons komen, blijf ik ook de moeder van mijn kuiken.

Daarom souffleerde ik dat het misschien handig zou zijn zich ook bij de VU voor psychologie aan te melden, mocht ze niet door de selectie van de UVA komen. Zonder enige twijfel verwierp Soleil dit idee. Ze wist zeker dat zij haar plek aan de UVA zou krijgen en dat gebeurde. Ze had het al helemaal voor zich gezien. Een prachtig staaltje focus en vertrouwen.

Direct een kamer in Amsterdam hoefde niet van haar.

Een periode om het nieuwe ritme te ontdekken van studeren, student-zijn (dit is iets héél anders 😉) en werken wilde zij het liefste nog vanuit haar ouderlijk huis doen.

Langzaam begon het te kriebelen. Haar vriend kreeg een kamer in Amsterdam, twee van haar vriendinnen gingen daar samenwonen en in praktische zin begonnen er ook steeds meer voordelen helder te worden. Na een late werkgroep nog met het OV naar Bergen is toch echt minder chill dan op je fiets naar je eigen plek in dezelfde stad, met als extra bijkomend voordeel de vele gezellige borrels en etentjes.

Dus: ons kind sprak de wens uit op 1 januari 2020 een kamer te hebben in Amsterdam.

Samenwonen met één ander meisje, eigen slaapkamer, gedeelde huiskamer, keuken en douche, de huurprijs werd benoemd en ook de plek: het beschreven huis moest zich bij voorkeur bevinden in de Pijp.

Je raadt het waarschijnlijk al. Via via (hoe anders) hoorde Soleil over een mogelijke kamer bij A. De huisgenoot van A. was vertrokken en haar kamer kwam vrij. Na drie kennismakingsgesprekken was het beklonken. Vanaf 1 januari huurt Soleil een kamer bij A., midden in de Pijp. Voor de prijs die ze had genoemd, met alle omstandigheden zoals ze het voor zich had gezien. Hoe geweldig is dat?

Ik vertel dit soort manifestatieverhalen graag en regelmatig word ik een beetje ongelovig aangekeken.

‘Je zult het wel mooier maken dan het is hè, Jos?’, hoor ik dan. Nee: ik maak het niet mooier, ik vertel het verhaal precies zoals het zich heeft voltrokken. Het is namelijk helemaal niet zo ongelooflijk. Het manifesteren van wat je wilt, heeft te maken met ruimte scheppen in je systeem, zodat je vanuit 100% vertrouwen kunt focussen.

Ons kind ziet hier thuis niet anders en voor ons en voor haar is het de normaalste zaak van de wereld. Wat niet wegneemt dat we iedere keer weer vol dankbare verwondering het cadeau in ontvangst nemen.

Ruimte scheppen in je systeem, daarmee bedoel ik een paar dingen.

Allereerst onderzoeken welke ballast je nog in de weg staat en die opruimen. Dat is stap één. Vervolgens werkt het heel bevrijdend om je blikveld te vergroten.

Wanneer je je realiseert dat je werkelijk onderdeel bent van iets veel groters, vloeit de kramp vanzelf weg. Dan is het ineens niet meer zo belangrijk hoe en zelfs óf de dingen gaan zoals jij wilt. Dat is wel je uitgangspunt, alleen houdt echt vertrouwen in dat je je doel helder hebt en hoe het zich ook aandient, dat altijd de overtreffende trap van GOED zal zijn.

Je bent niet alleen, je staat er niet alleen voor. Je wereld bestaat niet alleen uit jouw huis, jouw gedachten, jouw overtuigingen. Jouw wereld is het hele universum, waarin alle nu nog ongekende en onbeperkte mogelijkheden tot je beschikking staan.

Leren creëren vanuit focus en dankbaarheid, durven springen vanuit vertrouwen: het kan.

Je bent altijd je eigen veilige haven en er wordt altijd voor je gezorgd.
Wil je ervaren hoe het voelt, het weten dat je onderdeel bent van het grotere geheel? Ga eens ’s avonds laat naar buiten en kijk naar de hemel. Focus op het donker, en laat je gedachten eens gaan over dat oneindige veld dat ons omringt.

Alles wat jij daarin uitzet, vindt zijn weg naar jou terug in de allerbeste vorm. Zodra jij in staat bent je twijfels en andere sabotage los te laten, verandert je trilling naar positief en is dat wat je terug zult ontvangen.

Alles is trilling. Om met een van de deelneemsters aan mijn programma te spreken: ‘Dat IS  niet vaag!’

Dat is natuurkunde. Daarom maak ik me ook geen ogenblik zorgen over hoe ik het zal vinden wanneer ons kind op zichzelf woont. En natuurlijk zal ik haar ook regelmatig missen en heus weleens een traantje wegpinken, als ik me realiseer hoe snel de afgelopen 18 jaar zijn gegaan waarin ik haar heb zien uitgroeien tot een prachtige jonge vrouw.

Toen ik haar vlak na haar geboorte in mijn armen hield, heb ik me gerealiseerd dat ik haar te leen had en dat ik een belangrijke taak had in haar leven: haar zoveel mogelijk laten zien, laten ervaren, haar vertrouwen geven, haar ruimte bieden voor ontwikkeling, zodat zij op een dag klaar zou zijn om helemaal als zichzelf haar vleugels uit te slaan.

Vliegen kan ze al. En ik ben er retetrots op dat Chris en ik haar dat zo goed hebben geleerd.

Ze staat aan de vooravond van weer een heel nieuwe fase en wij met haar. Je begrijpt vast en zeker dat haar vertrek uit Bergen vooral met heel veel blijdschap gepaard gaat. Iemand die zo van nature haar leven vormgeeft naar haar verlangens, die redt zich wel.

Daarom kan ik met de hand op mijn hart zeggen: ik heb geen empty nest, ik heb een gelukkige dochter.

Op deze laatste dag van 2019 wil ik je vanuit het diepst van mijn hart toewensen dat je stopt met twijfelen, uitstellen, vermijden. Dat je gaat vertrouwen, dat je de moed hebt om te kiezen voor je geluk, dat je durft te springen, dat je vanuit focus en dankbaarheid in actie komt. Dat je van 2020 een YES-jaar maakt en van alle jaren die er nog volgen ook.

Vandaag is de laatste dag dat je je met € 1.000 korting kunt aanmelden voor mijn programma Van jammer naar YES!, een individueel maatwerk coachtraject, waarin ik je in 6 stappen leer hoe jij de volledige regie over je leven kunt voeren, zodat je vanuit vertrouwen steeds nieuwe dromen op je agenda durft te zetten en je verlangens waarmaakt.

Het creëren en manifesteren van de realiteit die jij voor jezelf en je dierbaren wenst is leuk, inspirerend en is ook voor jou mogelijk. Ik leer het je in 6 stappen.

Alleen vandaag nog kun je gebruik maken van de decemberactie. Klik hier voor meer informatie. 

Heb een geweldige, harmonieuze, gezellige avond. Ik hoop dat je de jaarwisseling doorbrengt met de mensen en dieren die belangrijk voor je zijn. En ik wens je een vliegende start van 2020; dat al je dromen mogen uitkomen.

Volg je me al op social media? Hier zijn de links:

Facebook.
Instagram.
LinkedIn.
Twitter.
YouTube.
Soundcloud.
Spotify.

Ik maak graag een connectie met je als we die nog niet hebben.

Terug