Ik haak af

Leven we in een economie van liefde? Of niet?

 

Deze week wil ik het met je hebben over leven volgens je eigen voorwaarden.
Ben je ondernemer die graag zoveel mogelijk klanten wil helpen? Of ben je op zoek naar de meest passende ondernemer die jou kan helpen?
Aan welke kant van het spectrum je ook staat, je bent vast en zeker op zoek naar verbinding en het waarmaken van beloften.

 

Ik sta zelf aan beide kanten van het spectrum.

Ik bied aan mensen mijn diensten aan, door ze met mijn methode Van jammer naar YES! te leren hoe zij het maximale uit hun leven kunnen halen volgens hun eigen voorwaarden.

En ik neem ook diensten af bij business coaches en marketing experts en ben ik bijvoorbeeld in gesprek met een VA over samenwerking.

In beide gevallen staan bij mij een aantal waarden hoog in het vaandel. Een daarvan is authenticiteit.

 

Er is iets wat me al langer opvalt en ik merk dat ik me daar hoe langer hoe meer aan begin te storen.

Waarom doen zoveel mensen hetzelfde?

En waarom bekruipt mij daarbij het gevoel dat de authenticiteit om zeep geholpen wordt door eigenheid af te leren en eenheidsworst te creëren?

Met andere woorden: aanleren het te doen zoals iedereen het doet, en afleren wat echt is en dus goed? Ik geloof dat namelijk, dat echtheid goed is.

 

Het hoeft niet perfect, het hoeft niet volgens vaste regels. Gadver nee, dan weet je toch als klant helemaal niet meer met wie jij in real life een match zult hebben?

 

Natuurlijk, ik heb alle begrip voor het toepassen van marketingtools. Die zijn handig en kunnen helpen je product onder de aandacht van je potentiële klant te brengen, of om als potentiële klant te weten bij wie je een dienst of product wilt afnemen.

Maar teveel hetzelfde? Dat slaat, wat mij betreft, alle onderscheid en keuzevrijheid dood. Ik vind het in feite een uiting van minachting.

 

Minachting? 

Ja, voor de beslissingsvaardigheid van mensen. Laat gewoon zien wat het is, hoe het is. Als mensen dan bij je willen horen, dan weet je op voorhand al dat het een match is. En dit zeg ik zowel vanuit mijn aanbiederskant, als vanuit mijn afnemerskant.

 

Een jammere bijkomstigheid is, dat die eenheidsworst voor een deel wordt aangewakkerd door de algoritmes van social media platforms. Dat werkt manipulatieve uitingen in de hand.

 

Ik heb een audio voor je opgenomen over dit onderwerp. Ik vertel je over mijn eigen ervaring en waarom ik afgehaakt ben. Ook al ben je geen ondernemer die met sales en marketing te maken heeft, toch is de audio interessant voor je. Dat wil zeggen: als je waarde hecht aan echtheid in je leven.

 

Nadat je hebt geluisterd, heb ik een oefening voor je die gaat over leven volgens je eigen voorwaarden.
Je kunt de audio afspelen door op de afbeelding hieronder te klikken.

 

 

Dan nu de oefening van deze week.

 

Ik ben zoals je weet een groot aanhanger van leiderschap.

Als jij leider bent, dan leef je jouw leven op je eigen voorwaarden. Voorwaarden die je zelf hebt gecreëerd op basis van je waarden. Leider ben je als je werkelijk leeft naar het landschap van je ziel. Als je helemaal 100% jij bent. Echt. Authentiek.

 

Als je echt volgens je eigen (voor)waarden leeft, heeft dat een rechtstreekse positieve invloed op je resultaten. Er is dan namelijk geen of weinig schuring. Het wrikt niet tussen wat je voelt en wat je denkt! 

 

Schrijf eens voor jezelf op volgens welke waarden jij leeft.
Bedenk er zoveel mogelijk. Voorbeelden zijn:

eerlijkheid, harmonie, passie, aanzien, vriendschap, vrijheid enzovoort.
Als je googelt op ‘waarden’ vind je er een heleboel.
Neem als uitgangspunt je top 10 waarden. En ga dan eens heel eerlijk voor jezelf na in hoeverre je deze waarden ook als norm toepast in je leven.

 

Leef je werkelijk naar je waarden?

  • Of zég je dat je streeft naar gelijkwaardigheid, maar meet je als het je uitkomt met twee maten?
  • Vertel je jezelf en anderen dat je persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel hebt staan, maar investeer je al jaren niet in jezelf?
  • Denk je met de regelmaat van de klok: ik ben goudeerlijk, terwijl je best weet dat je de waarheid soms naar je eigen hand zet?

 

Het is allemaal niet erg, het zijn geen strafbare feiten en niemand is feilloos. Alleen is het wel handig om te weten of je waarden ook werkelijk jouw waarden zijn. Je VOORwaarden om leiderschap te kunnen nemen over jezelf, je leven en dus je resultaten.

 

Zo niet: dan raad ik je aan om je waarden te herzien.
Zo wel: bewaak je waarden dan en schrijf op hoe je werkelijkheid eruitziet als je deze waarden maximaal toepast.

 

Dan tot slot nog mijn nieuwe data! Had je het al gelezen?

Ik kreeg veel teleurgestelde mailtjes van mensen die er in mei niet bij kunnen zijn. Daarom kun je je nu inschrijven voor mijn tweedaagse training Schep een nieuwe realiteit op 22 en 23 juni.

 

Wees er snel bij, want ik werk alleen in kleine groepen en ik heb al 8 tickets verkocht in pre-orders. OP=OP.

 

Als je wilt dat wij elkaar persoonlijk leren kennen en je wilt het geheim ontrafelen van het verschil tussen wel en niet blijvend je leven volgens je verlangens leven, dan kun je hier alles nog eens rustig nalezen en ook een ticket kopen. 

Nu nog voor het early bird tarief.

 

Ik zou het supertof vinden om je persoonlijk te leren kennen en om met jou samen te werken aan het vormgeven van je YES-leven, volgens jouw voorwaarden. 

 

Je zult verrast zijn, versteld staan, ontroerd raken en heel veel plezier hebben.

 

Ik wens je een leven met de YES-factor!


Josje

 

Ps: Ik werk alleen met kleine groepen om jou zodoende alle persoonlijke aandacht te kunnen geven die je wilt. Er zijn 24 tickets beschikbaar, waarvan de eerste 8 al via pre-order verkocht zijn.

Terug