Ik geloof dat het keihard nodig is om dit te gaan begrijpen!

Ik schrijf dit bericht over een (vind ik) inspirerend en belangrijk onderwerp. Ik wil je uitleggen hoe dat werkt: dat je je realiteit creëert op basis van je overtuigingen. 

 

Misschien heb je gezien dat ik de laatste dagen via social media de kreet ‘doeslief’ gebruik bij mijn posts. Je kent vast de SIRE-campange #doeslief, die bedoeld is om bewustwording te kweken voor de verarming in de manier waarop we met elkaar omgaan.

 

Ik wil een lans breken voor lief doen voor jezelf. Daarom schrijf ik: #doeslief… voor jezelf! En dat is niet zomaar een kreet. Ik heb daar een filosofie bij die ik graag met je deel.

 

De vraag is namelijk: hoe komt het dat we minder vaak lief doen, zowel voor anderen als voor onszelf?

 

Lief doen voor jezelf is zeggen: “Ik houd van mij’. En ik kan je vertellen dat ik in mijn praktijk zóveel mensen spreek die daar ofwel moeite mee hebben, of die het helemaal ontwend zijn om van zichzelf te houden.

 

Hoe is dat bij jou? Houd jij van jezelf en handel je daar ook naar?

 

Een vaak gehoorde reden voor het matige contact met onszelf en anderen is: we hebben het druk, we leven in een snelle maatschappij en worden opgeslokt door onze dagelijkse bezigheden (verplichtingen).

 

Ik kan me ten dele voorstellen dat hierdoor meer afstand van ons gevoel ontstaat. Toch geloof ik dat hieraan iets diepers ten grondslag ligt.

 

Heb je weleens geregistreerd hoeveel ontkrachtende dingen jij op een dag denkt en zegt?

 

Repeterende zinnen als ik kan het niet, ik durf het niet, laat maar zitten, niemand houdt rekening met me, mijn schulden worden alleen maar groter, het zal wel weer fout gaan, enzovoort. Dat is niet lief, voor jezelf.

 

Elke belemmerende gedachte (overtuiging) ontstaat vanuit iets negatiefs wat we over onszelf zijn gaan geloven: negatieve zijnsovertuigingen. Hiermee zijn we niet geboren, we hebben dit geïntegreerd op onbewust niveau, door negatieve signalen, vaak in onze kindertijd.

 

Negatieve zijnsovertuigingen (zinnen die we over onszelf zeggen of denken en die altijd beginnen met Ik ben…), belemmeren ons om werkelijk te geloven dat we waardevol, belangrijk, capabel, creatief, mooi, goed en lief (en nog veel meer positieve zijnsovertuigingen) zijn. En als we het niet geloven, handelen we er niet naar!

 

Als we wel al die shit over onszelf geloven op onbewust niveau en daardoor niet de positieve dingen, dan kun je je voorstellen hoe remmend dat werkt. We handelen naar wat we geloven. 

 

We sluiten ons af van ons gevoel, van onze behoeften. En onze contacten, zowel met onszelf als met anderen, vinden alleen nog plaats op een oppervlakkig niveau.

 

Als wij niet geloven dat we al gelukt waren toen we werden geboren, doen we niet lief voor onszelf. En als we niet lief kunnen doen voor onszelf, hebben we al helemaal geen ruimte over om lief te doen in het algemeen, bijvoorbeeld voor anderen. Wat een verarming, vind je niet?

 

Stel nu dat je helemaal vanuit positieve zijnsovertuigingen zou kunnen denken, voelen en handelen, kun je je voorstellen wat voor aardverschuiving er dan plaatsvindt in je realiteit?

 

Wij mensen zijn prachtige wezens. We kunnen alles creëren als we erin geloven, we hebben stuk voor stuk een oneindig potentieel, we zijn hier om te groeien, te genieten, om gelukkig te zijn.

 

We mogen vertrouwen dat we het waard zijn om het maximale uit ons leven te halen. Alleen zijn velen vergeten hoe dat ook weer voelt. Jammer hè?
Daarom: doeslief, voor jezelf.

 

Ik doe dat IEDERE DAG. Ik begin elke dag met een of meer positieve gedachten over mijzelf en de dag die voor me ligt. Ik glimlach terwijl ik naar buiten kijk, naar het groen van de bomen dat prachtig afsteekt tegen het blauw van de lucht, of ik kijk vol bewondering naar de regendruppels die mooie patronen maken op mijn raam. Ik neem tijd voor een wandeling in de natuur, voor sport en voor gezond eten.

 

Ik heb, kortom, aandacht voor mijn behoeften. Ik weet dat ik gelukt ben. En ik weet hoe ik, mocht ik af en toe twijfel voelen, daaruit kan stappen en vanuit positieve zijnsovertuigingen een mooiere route kan kiezen.

 

Op die manier hebben wij in ons gezin al zoveel wonderen tot stand gebracht. Onverwachte cadeaus, dingen waarvan iedereen om ons heen zei: ‘Hoe bedenk je het, dat lukt je nooit.’ Ze lukten wel. En vaak nog beter dan we zelf hadden bedacht.

 

We mikken hoog, omdat we vertrouwen dat het altijd op de beste manier komt. En dat doen we in ontspanning, wetende: het is al goed.

 

We denken, voelen en handelen vanuit het grondbeginsel dat we al onze positieve eigenschappen ook echt ZIJN. We geloven dat ten diepste.

 

De trilling die we daarmee tot stand brengen, creëert veel moois. Bij onszelf, maar ook voor mensen om ons heen. Want door lief te doen voor onszelf, doen we automatisch lief voor anderen. Door lief te doen voor onszelf, zenden we de vibratie van liefde, vertrouwen en dankbaarheid uit, die anderen aanraakt.

 

Ik gun jou dat ook zo enorm: een leven met de YES-factor.

 

Creëer het voor jezelf, én geef het door.

 

Op 22 en 23 juni kun je live bij mijn training aanwezig zijn. Hier vind je alle informatie.

 

Liefs,

Terug