Iedereen kan toveren

Vannacht had ik een droom die iets belangrijks vertelde over hoe ik naar het creëren van mijn mooiste werkelijkheid kijk. Naar de kracht die we allemaal bezitten: toverkracht!

Ik had de avond tevoren een mooi gesprek met mijn dochter over persoonlijk leiderschap versus slachtofferschap. En dan bedoel ik met slachtofferschap niet: gaan zitten huilen in een hoekje. Ik bedoel daarmee dat je niet je eigen leider bent, niet je eigen plan trekt en zodoende wordt ingezet in het plan van anderen.

In dat gesprek kwam aan de orde dat ik geloof dat iedere gedachte en iedere gesproken zin affirmaties zijn. Ook alles waarvan we zeggen of denken  dat we het NIET willen, is een regelrecht verzoek.

  • Ik wil niet ziek zijn.
  • Ik wil geen schulden hebben.
  • Ik wil niet wakker liggen.

Niet wordt ‘niet’ herkend door het onderbewuste. Je kent vast het voorbeeld: Denk NIET aan een roze olifant? Voilà.

 

Terug naar vannacht. Ik droomde dat ik een afspraak had op een station. Zodra ik daar aankwam voelde ik: het is hier heel gevaarlijk!

 

Ik keek rond en zag dat het station aan zee lag. Ik liep naar de rand van een perron en zag aan mijn voeten, in de diepte, een strand en een nogal wilde oceaan. Ik tuurde over de golven en dacht: als er maar GEEN tsunami komt.

 

Je raadt het al: een huizenhoge muur van water verrees en kwam met grote snelheid op het station af, met daarin duizenden mensen. Ik schrok me rot en was me enorm bewust van mijn verantwoordelijkheid. Door die tsunami NIET te willen, riep ik hem aan en bracht ik al die mensen in gevaar.

 

Ik ging op de rand van het perron zitten en nam het aanstormende gevaar rustig in me op. Ik zei tegen mezelf: ‘Ik hoef die ramp alleen maar te ‘ont-denken’. En ik dacht: de tsunami verdwijnt.

 

Het gevaar was geweken, de golven werden weer rustig en op het station hernam alles zijn normale gang. Sterker nog: niemand had iets van de dreiging gemerkt.

 

Nu is het niet zo dat ik er vanuit ga dat we met gedachtekracht natuurrampen over onszelf kunnen afroepen. Ik geloof namelijk ook dat er een diepgewortelde overlevingsdrang in ons allemaal aanwezig is, waardoor zoiets niet ons diepste verlangen zal zijn. En pas als we iets intens en met grote overtuiging, vertrouwen en dankbaarheid verlangen, zien we het terug in onze realiteit. Al was het alleen maar omdat we dan geïnspireerde stappen zetten om ons doel te bereiken.

 

De droom ging over een gechargeerde situatie die model stond voor hoe aanzienlijk onze eigen invloed op onze werkelijkheid is. Dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee voor onszelf, en dat is nu precies waar leiderschap over gaat. Over het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gedachten, je acties en dus je resultaten.

 

Tijdens mijn event op 22 en 23 juni werk ik met de deelnemers aan het thema Schep een nieuwe realiteit. We doen dit op basis van leiderschap, mindset, communicatie, waarden, overtuigingen en het inzetten van volledig potentieel. En natuurlijk gaat het daarbij over hoe we dat allemaal kunnen gebruiken in ons voordeel.

 

De oefening van deze week gaat over jouw invloed, jouw ‘toverkracht’. Want echt waar, wat wij met onze mind kunnen bewerkstelligen is magisch. Mits we een aantal dingen op orde hebben. Daarover vertel ik op 22 en 23 juni alles.
Voor deze oefening is het heel belangrijk dat je een kwartier ongestoord ergens alleen kunt zijn.

 

Ga in gedachten terug naar een situatie die je onprettig vond. Bijvoorbeeld een situatie waarin je je onveilig voelde, waarin je het gevoel had dat je overruled werd, waarin je werd overgeslagen. Zoiets. Het maakt niet uit of het een ernstige of minder serieuze situatie was. Het gaat erom dat het voor jou een nare ervaring was.

 

Lees terug wat je hebt geschreven.
Registreer nu eens je gedachten en gevoelens die door de herinnering worden opgeroepen. De kans is groot dat je er meteen even bij bedenkt wat er allemaal aan nóg ergere dingen hadden kunnen gebeuren in die situatie.

 

Voel wat er met je gebeurt wanneer je terugdenkt aan de nare ervaring, of als je al die negatieve gedachten over ‘what could have happened’ toelaat. Er ontstaat chaos, ruis, angst misschien zelfs.

 

Stel je jezelf nu de vragen:

 

‘Betekent dit dat het de volgende keer weer zo gaat? Of kan ik het positief beïnvloeden?’
‘Stel dat al dat nog ergere zou zijn gebeurd, wat zou ik dan vanaf nu kunnen doen, veranderen of bijsturen, om te voorkomen dat dit ooit écht kan gebeuren?’

 

Zodra je beschrijft wat je zelf kunt doen om te zorgen dat het de volgende keer naar je zin verloopt, of om te voorkomen dat het inderdaad ooit nóg erger zal zijn, ontstaat er meteen helderheid.

 

Dat komt omdat je alleen al met je gedachten je onderbewuste eraan herinnert dat JIJ leider bent. Niet je doemgedachten, niet de chaotische en angstige gevoelens die die gedachten oproepen.

 

Jij laat je niet leiden, jij leidt. Je kiest zelf wat je denkt, voelt en doet. En daarmee stuur je werkelijk de uitkomsten in je realiteit aan.
Door jezelf in je fantasie een actieve en doortastende rol toe te dichten, heb je in feite al een plan van aanpak gesmeed. Je doorbreekt al enigszins de lus van denken, voelen en handelen (belangrijk onderwerp tijdens mijn event).

 

LET OP: wanneer je ‘what could have happened’ hebt beschreven, eindig dan ALTIJD met het plan van aanpak, waarin je geen slachtoffer maar leider bent. Zo leg je nieuwe sporen aan in je onderbewuste. En je wilt natuurlijk voorkomen dat dat nieuwe spoor er een van angst is, toch?

 

Wil je reageren op dit bericht of heb je vragen?
Mail me dan gerust naar info@josjedeklerk.nl.

 

Wil je jezelf helemaal leren doorgronden en al jouw mogelijkheden zo benutten, dat je een leven met een gouden randje voor jezelf schept?

 

Dan nodig ik je van harte uit om mijn event op 22 en 23 juni bij te wonen.
Klik hier voor meer informatie en tickets.

 

Ik wens je een leven met de YES-factor!

Terug