Hoe creëren wij onze werkelijkheid?

Als we volwassen worden, zijn we ons vaak niet erg bewust van onze manier van leven. We maken keuzes zoals ons dat door onze ouders is geleerd en soms doen we het juist precies tegenovergesteld. Dat is niets anders dan rebellie en meestal draait dat bij als we midden twintig zijn. Of wanneer we zelf kinderen krijgen.

We hebben een heel pakket aan ‘waarheden’ meegekregen van onze volwassenen. En nu we eenmaal losgebroken zijn uit hun bemoeienis, beginnen we vooral te leven. We doen maar wat.
Natuurlijk kunnen we al jong principes hebben, of voorkeuren en afkeuren. Ik bedoel meer dat we ons niet de hele dag bewust zijn van onze gedachten en welke gevoelens die teweegbrengen.

Wel kunnen we soms verbaasd en wat teleurgesteld zijn over de resultaten die we terugzien in onze werkelijkheid. Soms zijn die zo teleurstellend dat we jammeren. In het beste geval nemen we ons voor om het de volgende keer anders te doen, maar vaker gebeurt zelfs dat niet. Dan is er misschien een vluchtige gedachte als:samenloop van omstandigheden, toeval, pech.

NEE! Dat IS niet zo! 

Wat er in ons leven langskomt, is onze eigen creatie. We creëren onze realiteit met onze gedachten, gevoelens en overtuigingen. En die overtuigingen, daarmee ben je niet geboren. Die heb je later aangenomen, tijdens het volwassen worden. Vaker onbewust dan bewust. Daarom zetten we ze ook vaker onbewust dan bewust in.

Naarmate ons leven vordert en we steeds vaker die patronen van ’teleurstelling en opnieuw beginnen’ herhalen, des te meer we daarin vast komen te zitten. En dat is zo zonde! Want stel je nou toch eens voor dat je straks 90 bent en terugkijkt op je leven. En dat je dan denkt: jammer. Terwijl het ook YES! kan zijn.

Begrijp je de enorme winst die er zit in het bewust zijn van al die drijfveren? En daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Want alleen bewust registreren is nog niet transformeren.

Ik nodig je uit voor een mastermind, waarin ik je laat zien welke systemen jij hanteert en hoe dat jouw realiteit beïnvloedt. Een mastermind is een gesprek van 2 uur in mijn locatie Breedings, dat helemaal in het teken staat van wat jij wilt creëren.

Wil jij weten hoe je jouw realiteit kunt vormgeven naar je diepste verlangens? Stuur mij dan een mail via info@josjedeklerk.nl, voor meer informatie en het maken van een afspraak. Je kunt ook hier het contactformulier invullen. 

Terug