Het komt altijd mooier dan we kunnen verzinnen

Een paar maanden geleden had ik online een cadeautje verstuurd dat helaas verkeerd bezorgd werd. Ik plaatste een oproep op Facebook en Jeanine van Weert sprong op haar fiets om op onderzoek uit te gaan. Hoe dit leidde tot mijn aanwezigheid bij de Dalai Lama, lees in in dit verhaaltje. 

Om Jeanine te bedanken, sprak ik met haar af binnenkort een keer koffie te drinken. De zomer was aan mijn kant vol met het optuigen en in de markt zetten van mijn nieuwe kind: Breedings.

Een paar weken geleden besloot ik dat ik de afspraak met Jeanine concreet wilde maken en pakte mijn agenda om een datum te vinden. Op mijn kantoor staat een kast met boeken. Voordat ik in mijn planning keek, besloot ik een boek voor die avond uit te zoeken. Bank, kaarsje, muziek, wijntje. Mijn oog viel op ‘De kracht van het mededogen’ van de Dalai Lama.

Ach, dacht ik, wat zou ik die man graag een keer live zien. Staat al jaren hoog op mijn verlanglijst! Ik nam het boek en mijn agenda mee met het voornemen Jeanine te benaderen. Maar eerst checkte ik even Facebook. Het eerste bericht wat ik zag was van Jeanine.

Mijn mond viel open. Ze had een ticket in de aanbieding. Voor een lezing van… De Dalai Lama! Het onderwerp? Mededogen. Uiteraard. Hoe leuk dat ik de eerste was die reageerde. Samen met Jeanine zou ik naar His Holiness gaan.

Omdat wij deze zomer geen vakantie hebben gehad, besloten Chris en ik er een gezellig weekend van te maken. Hotel, lekker eten, Rotterdamse terrasjes. En met Jeanine was er nu gelegenheid om de beloofde kop koffie te drinken.

Alles komt mooier dan je zelf kunt bedenken.

 

Terug