Het komt allemaal op mij neer, ik moet het allemaal regelen!

Ik hoorde dit zeggen door een vrouw die middenin een echtscheiding zit. Een van de redenen om te willen scheiden is dat zij en haar aanstaande ex een totaal verschillende visie hebben op handelen.

De toon van haar uitspraak was lijdzaam. Zij voelde zich duidelijk slachtoffer omdat zij geen gehoor krijgt bij haar ex, hij niet in actie komt en geen taken voor zijn rekening neemt. De hele financiële en praktische afhandeling van de scheiding ligt in haar handen.

Ik vroeg wat zij liever zou willen. Dat haar ex de touwtjes in handen neemt en het op zijn manier regelt; een manier die niet de hare zal zijn en waarbij ze nog maar moet afwachten of er rekening wordt gehouden met haar wensen en belangen. Of dat zij leiderschap neemt en zelf bepaalt hoe de afwikkeling vorm krijgt.

‘Ik maak mezelf slachtoffer’, concludeerde ze na enig denken. ‘Je hebt gelijk! Eigenlijk zijn er alleen maar kansen en zit ik te zeuren over hoe zielig het voor mij is dat hij doet wat hij al jaren doet. En waarom ik dus onder meer wil scheiden!’

Er kwam een kleine vrouw bij me binnen. Er ging een Superwoman bij me naar buiten.

Love my mission.

❤️

Terug