Mijn werk is erop gericht vrouwen bewust te maken van wat er nu eigenlijk allemaal vanbinnen gebeurt en hoe dat invloed heeft op hoe ze hun realiteit waarnemen, leven en ervaren. En uiteraard: hoe zij hun realiteit zelf kunnen veranderen: Van jammer naar YES!

Ik bestudeer sinds ruim 20 jaar menselijk gedrag op het gebied van veranderen. Hoe kun je je waar nodig aanpassen aan omstandigheden en accepteren wat je niet kunt beïnvloeden? Hoe kun je altijd de regie voeren en soepel keuzes maken die je opvolgt met actie?

En er is nog een onderwerp waar ik veel aandacht aan besteed: ANGST. In deze tijd een actueel thema.

In veel gevallen is angst een weinig zinvolle emotie, of eigenlijk weerstand in een ander jasje.

In deze mail beperk ik me tot het soort angst dat veel mensen op dit moment ervaren.

Angst om ziek te worden, dood te gaan. Angst dat geliefden ziek worden of doodgaan. Angst voor faillissement of verlies van inkomen. Angst voor eenzaamheid. Of angst voor de angst van anderen, angst voor de beslissingen van onze regering.

Wat mensen daarbij voelen, ervaren zij als reële angst om hun veiligheid of die van dierbaren. In die zin zou je dit functionele angst kunnen noemen, omdat het helpt weloverwogen keuzes te maken.

Ondanks dat deze angst ergens functioneel bij is, blijft het belangrijk om je er vragen over te stellen, afwegingen in te maken, te relativeren en te doseren. Blijf alert, wees zorgvuldig. En houd evengoed de balans in de gaten.

Zorg dat je je (zelf)vertrouwen leert vasthouden. Hoe je dat doet? Ik geef je een paar tips.


TIP 1
Richt je blik op de langere termijn. Houd je visie op de toekomst vast, onder meer door te kijken naar het verleden. We hebben vaker met crises te maken gehad. Juist dan blijken we enorm veerkrachtig te zijn, inventief en creatief. Dat ben jij ook, om wat voor soort crisis (of minder groot: uitdaging) het in jouw persoonlijke of zakelijke leven ook gaat.TIP 2
Ga uit van je eigen kwaliteiten en talenten. Maak er eens een lijst van en bekijk hoe je al jouw positieve eigenschappen in de huidige omstandigheden kunt aanwenden in het voordeel van jezelf, anderen en de wereld.TIP 3

Realiseer je dat ook dit tijdelijk is. Er wordt nu extra aanspraak gemaakt op vaardigheden als verdraagzaamheid, geduld, begrip en veerkracht. Ik heb een relativerende zin voor je, wanneer je merkt dat je daar even op misgrijpt: ‘Zo doet hij/zij dat’. Dit schept ruimte omdat je iets niet langer op jezelf betrekt.TIP 4
Besef dat aanpassing iets anders is dan ‘onderwerping’. Mocht je weerstand voelen bij het accepteren dat het anders gaat dan je hoopt, laat die dan los. Accepteren is niet hetzelfde als goedvinden. Accepteren is meebewegen met wat er wel mogelijk is.

Mocht je op de een of andere manier persoonlijk of zakelijk in zwaar weer verkeren, dan is tot slot mijn wens voor jou dat je van deze fase in je leven een keerpunt maakt.

Misschien heb je nu meer tijd dan normaal om je huidige realiteit eens onder de loep te nemen. Vind je dat het beter kan? Ik kan je helpen: Van jammer naar YES!


♥ Heb je vragen? Stel ze gerust in reply op dit bericht. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

♥ Wil je samenwerken? Vul dan hier het contactformulier in om een gratis strategiegesprek aan te vragen. Ik heb inmiddels weer een nieuwe plek vrij voor een 1:1 coachingtraject Van jammer naar YES!


Ik wens je een prachtig weekend.

Liefs,

Josje


Nicky Vonk 2

Nicky Vonk: “Van Jammer naar Yes! was precies wat ik nodig had om EINDELIJK echt tot de kern door te dringen en door de belemmerende overtuigingen, angsten en patronen heen te breken die me ervan weerhielden om mijn droombedrijf te lanceren. Ik leef nu een mindset van succes en dat betaalt zich meteen uit. Zo manifesteer ik moeiteloos en instantly nieuwe projecten, extra geld en mijn meest ideale nieuwe woonsituatie.
Lieve Josje, ik ben je zo ontzettend dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd (aahh love it all SO much!), je enorm liefdevolle steun en the gift that keeps on giving: het vinden van mijn persoonlijk leiderschap en de schat aan tools die me voor de rest van mijn leven zullen helpen om écht helemaal vrij en 100% mezelf te zijn! 
️”.