Happiness is amazing!

Happiness is amazing. It is so amazing that it doesn’t even matter if it’s yours or someone else’s.

Ik vind dit echt een prachtig uitgangspunt, wat helemaal aansluit bij mijn gedachtegoed dat we vanuit leiderschap ons eigen geluk en succes kunnen creëren én daarmee ook een positieve invloed kunnen hebben op de levens van anderen.

Happiness is amazing. It is so amazing that it doesn’t even matter if it’s yours or someone else’s.

Zie je het boemerangeffect hiervan voor je? Stel je het volgende voor.

Jouw gedachten zijn vooral gericht op geluk.
Je visualiseert je prachtige verlangens, je neemt geïnspireerde actie en jouw cadeaus zijn je gemanifesteerde doelen. Al onderweg geniet je enorm van het creatieproces; je mind is ingesteld op plezier en zelfvertrouwen en iedere stap die jou dichterbij je doel brengt, levert je nog meer plezier op. En mocht je eens een keer een tussentijds resultaat niet halen of verprutsen, dan is er niets aan de hand. Je raakt niet meteen uit het veld geslagen. Integendeel: je voelt des te meer inspiratie om verder te gaan.
Vanuit deze mindset creëer je een enorm krachtige trilling van geluk, een superpositieve vibratie. En zoals je weet, trekken gelijkgestemde trillingen elkaar aan.

Jij creëert je overtuigingen en je overtuigingen creëren je werkelijkheid. 
Wanneer jij negatieve overtuigingen hebt en negatieve woorden (gedacht en gesproken) voeren de boventoon in jouw communicatie, dan is dat hoogstwaarschijnlijk wat je terugziet in je realiteit.
De andere kant is vanzelfsprekend ook waar: wanneer je een positieve trilling uitzendt, zal je realiteit beter aansluiten bij je verlangens. Je creëert waarvan je overtuigd bent.

Jij en anderen genieten mee van wat er binnenin jou gebeurt.
En zo ben jij, blij en gelukkig, op weg naar de manifestatie van weer een nieuw mooi doel in je leven. Jouw trilling straalt niet alleen af op het universum, maar ook op de mensen om je heen. Heb je weleens van spiegelneuronen gehoord? Let dan maar eens op wat er gebeurt wanneer je met een K-humeur de straat op gaat. Grote kans dat je weinig glimlachjes ten deel vallen. Ga je echter met een tophumeur van huis, dan lijkt het wel of iedereen jou die dag lief en aardig vindt!
In feite is dat ook zo, want jij vindt jezelf lief en aardig en je voelt je gelukkig. Anderen resoneren meteen met jouw trilling en geven je gelijkgestemde gevoelens terug.

Begrijp je wat ik met die titel bedoel? Vrij vertaald:

Geluk is iets geweldigs! Het is zo geweldig dat het zelfs niet uitmaakt of het van jou is, of van iemand anders. 

Nee, klopt! Geluk is een state of mind, een mindset. Het werkelijk kunnen voelen van geluk is gebaseerd op je overtuigingen. Als je dat geluk écht tot in het diepst van je wezen voelt, deel je dat met je omgeving. Iemand heeft vast weleens tegen je gezegd: ‘Het geluk straalt van je af, ‘Je straalt het uit’, of gewoon ‘Je straalt’.

Wat zou dat zijn, die magische glow van geluk die jou omgeeft?
Dat is de trilling die jouw onderbewuste de wereld instuurt. En zo wordt geluk, als trilling, iets collectiefs. Jij gelukkig? Anderen pikken het op en voelen het ook, zij gaan mee in jouw vibratie.
En andersom natuurlijk precies hetzelfde. Een ander gelukkig? Als jij ervoor openstaat ontvang je grenzeloze hoeveelheden van die trilling en voel je het ook.
Nu vraag je je misschien af hoe het dan kan dat je soms juist irritatie voelt bij al dat shinen van anderen, en dat die glow helemaal niet op jou afstraalt. Dat kan ik je uitleggen en ik heb natuurlijk meteen weer een leuke oefening voor je.

Ik schreef hiervoor al: als je ervoor openstaat. 
Ga je het nou weer hebben over een keuze, Jos? Ja, dat ga ik. Want het is zo. Als jij kiest om je K-humeur te cultiveren, je te laten sturen door negatieve gedachten en zodoende jezelf volledig af te sluiten van alle kansen die zich aandienen, dan weet jij al wat de uitkomst is. Ik krijg meteen beelden van een grijze, dikke prut waar je moeizaam doorheen waart. Hoeft niet! Kan anders, kan veel beter!

Natuurlijk wil niemand door de blubber ploegen, als we ook lichtvoetig door een veld met bloemen kunnen dansen.
Nou ja, niemand… dat weet ik natuurlijk niet, maar omdat jij mijn mails leest, ga ik er even vanuit dat jij tot de categorie mensen behoort die de bloemen boven de blubber verkiezen.

Flowers over shit.

 • Waarom voel je soms irritatie bij het shinen van anderen?
 • Waarom lijkt het soms ondanks al je goede intenties moeizaam te gaan?
 • Waarom krijg je soms het idee dat anderen als raketten de hemel inschieten, terwijl jij met superlijm vastgekleefd lijkt te zijn aan je plek.
 • Waarom lijk je geen stap verder te komen, terwijl je juist zo bewust positieve dingen aan het denken bent?

Het antwoord is eenvoudig. Denken alleen is niet voldoende. Je systeem moet het voelen, pas dan kun je andere resultaten verwachten. 

In mijn trajecten en tijdens mijn event vertel ik je over het fundament van het menselijk functioneren. Dat is gebaseerd op een verslaving van ons systeem aan doen wat we altijd al deden. En die verslaving houden we zelf in stand, totdat we ons ervan bewust zijn en weten hoe we die vertrouwde cyclus van denken, voelen en handelen kunnen doorbreken.

Hoe kun je een begin maken met het doorbreken van die automatische patronen, die zorgen voor steeds dezelfde resultaten?
Om werkelijk die lus van patronen, automatismen en door biochemische verslaving gedreven reacties op onze realiteit te doorbreken, moeten we heel bewust ons denken, voelen en handelen doorgronden.

Let de komende dagen eens goed op je stemming en welke gevoelens/emoties daaraan voorafgaan.

 • Voel je irritatie als je het succes van anderen ziet?
 • Merk je dat het je juist ontmoedigt in plaats van inspireert?
 • Omgeef je je graag met mensen die een positieve instelling hebben?
 • En zo ja: wat hoop je dan?
 • Omgeef je je graag met mensen die zwaar op de hand zijn als je zelf een bud-humeur hebt?
 • En zo ja: waarom doe je dat dan?

Als je bovenstaande vragen hebt beantwoord, kun je door naar de oefening.

 • Als je irritatie voelde, of je voelde je ontmoedigd, stel jezelf dan de vraag wat je dacht, vlak voordat je dat gevoel kreeg.
 • Noteer die gedachte.

Een voorbeeld:
Je ziet iemand met ongeremd enthousiasme een groep toespreken. Je voelt ergernis en ook wel een beetje jaloezie. De gedachten die aan deze gevoelens voorafgingen, kunnen zijn: ‘Kijk haar dan, aanstelster. Maar ja, als ik eerlijk ben kijk ik wel tegen haar op met al haar durf. Jemig, wat ben ik eigenlijk een angsthaas. Ik sta gewoon in haar schaduw!’

 • Als je weet wat je allemaal denkt, stel jezelf dan de vraag: ‘Is dit écht waar? Klopt wat ik denk écht met de werkelijkheid?’

Vrijwel in alle gevallen weten we dan al met ons hoofd dat we dit onszelf wijsmaken. Natuurlijk is het niet waar, wat we allemaal aan negatieve gedachten ervaren. Je begrijp best dat die ergernis en jaloezie een instrument zijn om niet te hoeven voelen wat je eigenlijk over jezelf gelooft. Namelijk, dat je jezelf een angsthaas vindt en dat je in haar schaduw staat.

 • Zodra je hebt vastgesteld dat wat je denkt en gelooft niet waar is, kun je jezelf vertellen wat wél waar is.

Bijvoorbeeld:
Ik vind het nu nog wel spannend om zo’n groep toe te spreken, maar ik kan net als zij leren dat met enthousiasme te doen!

 • Visualiseer hoe je zou willen dat je denkt, voelt en handelt, op basis van deze nieuwe positieve reactie. Blijf dit net zolang doen, totdat je het echt gelooft. Na verloop van tijd begin je het ook te voelen. En dat is het punt waarop je de cyclus doorbreekt.

Kies bewust een andere gedachte met een positieve lading. Onthoud daarbij mijn boodschap: Toen je werd geboren, was je al gelukt!

Als dat je uitgangspunt is, hoef je geen shit over jezelf te geloven. Fijn hè?

Heb je vragen naar aanleiding van deze mail, of wil je zelf een thema inbrengen? Stuur me dan een bericht via info@josjedeklerk.nl.

Ik wens je veel plezier en succes. Wil je met me delen hoe deze oefening voor je uitpakte, stuur me dan gerust een mail in antwoord op dit bericht.

Ik gun ook jou en anderen een leven volgens de YES-factor. Ken je iemand die deze mails en mijn e-book Verander je trilling, verander je werkelijkheid ook wil ontvangen? Stuur ze dan deze link.

Wil je een volgende stap zetten? Kom dan naar mijn event op 9 en 10 mei! Dan kun je live aan de slag met mijn methode Van jammer naar YES! en alles wat je leert meteen in de praktijk toepassen.

Ik hoop je binnenkort live te ontmoeten!
Heb je vragen? Stuur me gerust een mail: info@josjedeklerk.nl.,

Ik wens je een prachtig weekend.

Terug