Mariana Schijf

“Lieve Josje, wat jij en jouw methode mij hebben gebracht is zoveel meer dan ik in een paar woorden kan vertellen. Al had het 10 duizend euro gekost, het resultaat en hoe ik me voel: ONBETAALBAAR!

Wat mij in Josje aantrok was haar idee dat je altijd je eigen werkelijkheid creëert. Ik geloof hier al mijn hele leven in, en begreep dan ook niet waarom mijn buitenwereld niet overeen kwam met mijn binnenwereld. De krachtige vrouw die ik was, leek als sneeuw voor de zon verdwenen.

Tijdens onze eerste ontmoeting sprak Josje een paar woorden en raakte daarmee direct de kern van mijn probleem. Ik voelde meteen veel vertrouwen en zo zijn wij samen aan de slag gegaan. Josje stelde gedurende het traject kritische vragen. Deze brachten mij dan weer verder op mijn pad om weer volledig mezelf te worden. Als ik even iets niet van mij liet horen, dan appte zij. Zij hield mijn proces nauwlettend in de gaten en begeleidde me zodat ik op een steady koers bleef.

En echt: alle negatieve overtuigingen die diep in mijn onderbewuste aanwezig waren, zijn opgelost. Aan de hand van de modules heb ik mijn talenten en drijfveren getransformeerd naar mijn nieuwe werkelijkheid. Ik ben geen hemelfietser. Ik wil mijn ideeën vormgeven in tastbare resultaten. Ook hier voorziet Van jammer naar YES! juist heel goed in. Ik creëer nu vanuit mijn volle potentie en ik ben iedere dag dankbaar voor alles wat zich aandient.

Ik weet dat ik mijn leven zelf opnieuw op de rit heb gezet. En juist de methode van Josje en haar persoonlijke inbreng als coach hebben ervoor gezorgd da tik er een succes van heb gemaakt!

Lieve Josje, ik voel me weer zo gelukkig! Ik ben je heel, heel dankbaar. Liefs, Mariana”

Peter Meijne

“Ik werd getriggerd door de woorden van Josje over belemmeringen en fouten: ‘Dit zijn slechts experimenten met een wat andere afloop dan in eerste instantie beoogd en een gevolg van oude patronen die ons met de beste bedoelingen zijn aangereikt en die onze echte ik geheel of gedeeltelijk uit het zicht houden.’

Mijn rugzak was, dat ik mijn handelen en gedrag heel vaak automatisch en onbewust toetste aan wat mij door mijn ouders en later door anderen was geleerd. Ik voelde me daar ook redelijk comfortabel bij, toch had ik het gevoel dat het beter kon. Ik was super kritisch op mijzelf! Een van de eerste dingen die Josje me leerde, was waarom dit onnodig en disfunctioneel is.

Josje heeft me inzicht gegeven in de kracht van het universum. Dit klinkt misschien zweverig maar gelukkig breidt dit gedachtengoed zich heel snel uit. Veel succesvolle of ‘gewoon gelukkige mensen’ onderkennen het effect van vertrouwen op jezelf en de energie in de kosmos.

Nu ik het zo ervaar, zie ik ook tastbare bewijzen. Als ik kijk hoe mijn leven is verlopen en zie waar ik nu sta, weet ik dat ik dit zelf heb gecreëerd. Niet dat ik altijd concrete doelen voor ogen had die ook nog onvoorwaardelijk haalbaar waren, maar ik had altijd wel de drang om ‘verder te komen’.

Dit is goed gelukt en door het traject bij Josje weet ik nu hoe dit werkt en kan ik het proces meer sturen, onder meer door de juiste keuzes te maken! Ik maak nu grotere en meer stappen in mijn ontwikkeling dan ooit. Leeftijd maakt niets uit, ik ben 72. Ook voor een senior is dit superleuk!

Ik wil Josje en haar methode Van jammer naar YES! van harte aanbevelen!”

Tessa van der Putten-Schott

“Ik straal weer!

Toen een paar jaar geleden mijn man plotseling overleed, bleek dat ik mezelf totaal kwijt was. Ik moest opnieuw op zoek naar mijn eigen identiteit. In het traject bij Josje heb ik herontdekt wie ik ben. Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren en ik durf weer beslissingen te nemen.

Ik wilde graag in flow leven en voluit genieten. Niet alleen van het bereiken van mijn doelen, ook van de weg ernaartoe. Ik neem nu de ruimte om naar mezelf te luisteren, ik leef veel bewuster.

Een dag voordat ik mijn afrondende gesprek met Josje had, kreeg ik deze foto, van mijn werk. Eerlijk gezegd heb ik persoonlijk geen hoge pet op van schoolfoto’s, maar deze keer…

Kijk zelf maar. Ik denk alleen maar: Van jammer naar YES, missie geslaagd!”

 

 

Paulien Kroese Jager

“Lieve Josje, na het verkopen van mijn tandheelkundepraktijk, besloot ik een traject Van jammer naar YES! bij jou te volgen. En wat een goede beslissing is dat geweest! Het stapsgewijs doorlopen van de modules heb ik als een zeer zinvol proces ervaren. Het heeft mij inzicht gegeven, daarmee zelfvertrouwen en vertrouwen in het volgen van mijn gevoel. Meer Yin in plaats van Yang.

Ik heb nu alle tools in handen om mijn leven te sturen en te transformeren. Ik ben het altijd zelf!
Ik wil mijn dagen graag zinvol doorbrengen en tegelijkertijd het ‘moeten’ loslaten. Ik sluit mijn traject bij jou af met als belangrijkste mantra: ‘Niets moet, geniet en ervaar’. Lieve Josje, bijzonder mooi mens, dank voor wie je bent en voor wat je mij geleerd hebt.

Nicky Vonk

“Het Van Jammer naar Yes traject met Josje was precies wat ik nodig had om EINDELIJK door de belemmerende overtuigingen, angsten en patronen heen te breken die me ervan weerhielden om mijn droombedrijf te lanceren.

Door hiermee echt tot de kern door te dringen heb ik mijn meest hardnekkige negatieve overtuigingen ingeruild voor een mindset van succes die me een diepgeworteld zelfvertrouwen en vooral heel veel zin geeft om mijn dromen waar te gaan maken!

En dat betaalde zich meteen uit. Zo manifesteer ik sindsdien dagelijks moeiteloos en instantly nieuwe projecten, extra geld en mijn meest ideale nieuwe woonsituatie. Alles wat ik nodig heb om mijn vleugels uit te slaan!

Lieve Josje ik ben je zo ontzettend dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd (aahh love it all SO much!), je enorm liefdevolle steun en the gift that keeps on giving: het vinden van mijn persoonlijk leiderschap en de schat aan tools die me voor de rest van mijn leven zullen helpen om écht helemaal vrij en 100% mezelf te zijn! ❤️❤️❤️❤️❤️

Marieke Kok

“Van jammer naar YES! is zo’n diepgaande, complete en effectieve methode! Dat kan ook niet anders, want Josje is de ontwerper ervan en zij is voor mij ontzettend waardevol. Ieder contactmoment gedurende het traject bracht mij weer een stap verder. De opbouw van de modules is geniaal; ieder onderdeel kwam in de juiste volgorde aan bod, waardoor ik al snel een enorme verandering voelde. En als ik dan even een hick-up had, wat echt weleens gebeurde, dan was Josje er om me weer op koers te helpen.

Ik ben ontzettend blij dat ik mezelf dit gegund heb. Ik weet niet hoe het gegaan zou zijn als ik niet die stap gezet had, maar ik vrees dat ik dan steeds verder vast was komen te zitten.

Van jammer naar YES! en Josje hebben me geholpen mezelf, de echte, super gelukte Marieke, te bevrijden. Wat een cadeau!”

 

Susan Rietveld

“De eerste keer dat ik Josje ontmoette vond ik haar al een bijzondere vrouw en voelde ik een klik. Ik volgde haar op sociale media en steeds als ik haar posts las dacht ik: kan Josje mij helpen? Omdat ik haar uit de persoonlijke sfeer ken, twijfelde ik daarover. Ik had het emotioneel zwaar door een nare scheiding, waarbij het contact met mijn 4 kinderen onder enorme druk kwam te staan en ze steeds verder van mij verwijderden.

Ik had al op meerdere manieren hulp gehad, maar daarmee was ik niet verder gekomen. Toen ik er op een ochtend compleet doorheen zat, het universum om hulp vroeg en er precies op dat moment een berichtje van Josje binnenkwam, zette ik al m’n bezwaren opzij. Ik berichtte Josje met mijn hulpvraag en binnen een paar uur hadden we een traject afgesproken.

Dit is zo’n goed besluit geweest! Josje heeft me handvatten gegeven waarmee ik mezelf uit m’n zelfgecreëerde moeras heb kunnen halen. Haar methode is gebaseerd op gereedschappen waarmee je jezelf kunt helpen. Ze leert je stap voor stap hoe je die gereedschappen gebruikt en hierin begeleidt ze je op een hele fijne en liefdevolle manier. Ze stimuleert, houdt een vinger aan de pols en ze reageert altijd en snel op vragen en berichten.

Er is een integratieperiode van 14 dagen waarin je iedere dag met de tools werkt. Ik vond het soms strontvervelend om dagelijks met haar opdrachten bezig te zijn. Josje werd bij ons thuis een begrip. Ik zei in die twee weken iedere dag: ‘Ik moet nog even aan Josje’. Josje zou zeggen: ‘Suus, je WILT nog even aan Josje.’ 😉.

Voor mij was het in het begin nog moeten, al veranderde dat heel snel toen ik de transformatie in mijn leven waarnam, al na korte tijd!

Josjes methode geeft je het gereedschap waarmee je je eigen coach wordt. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het traject dat ik bij haar heb gevolgd. Zoals Josje ook zegt: ik zal uitdagingen in m’n leven blijven tegenkomen maar met dit in handen heb ik vertrouwen dat ik mezelf altijd zal kunnen helpen. Wat ik echt geleerd heb is vertrouwen in mezelf en het universum, en dat je altijd kunt kiezen!”

Brigitte Houtschilt

“Josje is heel bekwaam. Wat haar een fijne en goede coach maakt, is dat zij open-minded is, een praktische aanpak kiest in combinatie met spiritualiteit. Haar intuïtie is verbluffend. Ze doorziet patronen en raakt razendsnel de kern. Bovendien is zij op heel veel vlakken ervaringsdeskundige. Dat geeft verdieping.

Persoonlijk Leiderschap toepassen heeft me geleerd hoe ik de ruis van de lijn kan houden, zodat ik precies dat creëer wat ik wens. Ik heb jaren moodboards gemaakt en affirmaties geuit, alleen lukte het me niet mijn realiteit vorm te geven zoals ik wilde. Nu gaat het soepel en dat zorgt ervoor dat ik het steeds leuker ga vinden! Het resultaat is dat ik letterlijk in contact sta met mijn diepste wensen en uitga van succes. En dat is precies wat deze manier van leven me brengt: succes, plezier en geluk.

Na het werken met Josje is er een wereld voor me opengegaan. Zij heeft op een ontspannen en heldere manier de vinger op de zere plek gelegd. Ik beperkte mezelf met mijn gedrag en heb geleerd dat dit alles met onderliggende overtuigingen en gevoelens te maken had. Lichaam en geest hielden me vast in patronen, weet ik nu. Door deze blokkades weg te nemen is er al zoveel op mijn pad gekomen wat ik niet voor mogelijk had gehouden! Zowel privé als zakelijk gaat alles nu soepel. Ik geniet van mijn successen en ook de obstakels die ik tegenkom, neem ik met creativiteit en inspiratie.”

Carrie Jongejans

“Ik vind Josje als coach werkelijk briljant, zowel 1:1 als in de groep. Dankzij haar methode Van jammer naar YES! heb ik geleerd hoe ik met behulp van haar tools kan creëren waar ik naar verlang, zijn mijn relaties met anderen harmonieuzer en verloopt mijn leven in flow.

Ik vind het fantastisch hoe Josje mij vanuit haar visie werkelijk ieder vraagstuk kan helpen oplossen. Haar boodschap past zij integraal en congruent toe. Ik ben dolblij met haar in mijn leven!”

Kim van de Weem

“Lieve Josje, wat is jouw begeleiding een waardevolle confrontatie met mijzelf geweest! Je hebt me mijn struggles in het dagelijks leven (zakelijk en privé) leren doorbreken. Dat kan ik vol overtuiging zeggen. Ik weet waar en hoe ik leiderschap kan nemen, ik voer de volledige regie en kan in iedere situatie kiezen hoe ik ergens mee omga. Ik geniet van mijn leven en van alle leuke dingen die ik beleef. Ik heb in mijn relatie veel meer harmonie bereikt en mijn bedrijf draait als een dolle. Josje, bedankt! Je bent een bijzondere vrouw met een bijzondere gave. Veel liefs en een dikke knuffel, Kim”

Karin Brakenhoff Vet

“Lieve Josje, mijn dochter vroeg mij na het afronden van deze mooie ontdekkingstocht om in vijf woorden te vertellen wat ik precies geleerd heb van jou. Ik kan het in vier: ‘Van jammer naar YES!’ Ik heb twee stukjes uit mijn lijflied van Marco Borsato, ‘Mooi’, gekozen, die hier prachtig bij aansluiten.

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach

Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid
Jij bent net zo rijk als je je voelt.

Dank je wel voor ALLES! Liefs, Karin”

Rachel Kloosterman

“Nog iedere dag ben ik blij met het wonder dat me is overkomen. Lang was ik zoekende naar antwoorden en had ik het idee dat ik geen steek verder kwam. Josje heeft me fantastisch gecoacht; door haar tools toe te passen op verschillende aspecten van mijn leven is er zo ontzettend veel veranderd! En dat wonder? Mede dankzij de support van Josje en de verschuivingen die daaruit voortvloeiden, heb ik nu de man van mijn dromen gevonden en ben ik zelfs met hem getrouwd!”

Natasja Putker

“Lieve Josje, jouw kracht ligt onder meer in je enorm sterke intuïtie, waarmee je heel goed aanvoelt waar er blokkades zijn. Vanuit je eigen levenservaring voel jij waar behoefte aan is. Je bent een mooi en integer persoon. Je weet op een liefdevolle manier iemand uit te dagen. Met jouw positieve en toch realistische kijk op het leven weet jij anderen te raken en te ondersteunen om zo belemmeringen op te ruimen en hun meest positieve realiteit te creëren, vanuit liefde. Jouw stappenplan werkt. Behalve de warmte en verbinding die ik heb ervaren, heb ik ook alle opgedane inzichten direct in de praktijk kunnen brengen. Ik geniet van mijn leven, iedere dag!”

Gerardine Weijers

“Ik heb een traject bij Josje gedaan. Al na één livesessie was het resultaat merkbaar. Ik wist exact waar het stagneerde en hoe ik dat kon veranderen.

Het stappenplan van Josje is helder en biedt structuur. Ik kon en kan alles direct toepassen, dat is zo fijn! Het gaf mij tijdens het traject veel houvast en vertrouwen dat iedere volgende stap een logisch vervolg is op de voorgaande. Echt supergoed opgebouwd.”

Inge Kolkman

“Een van de belangrijke dingen die ik van Josje heb geleerd, is dat je zelf je zogenaamde beperkingen verzint. Dat je – in tegenstelling tot jezelf te beperken – juist mag nemen. Er is genoeg, er is overvloed. Sinds ik dat weet, durf ik te vragen en grote dromen te hebben. En vanuit vertrouwen maak ik die waar!”

Lissy Buys

“Ik heb mede dankzij Josje mijn twijfels en onzekerheden losgelaten en de sprong gewaagd. Ik heb eindelijk mijn praktijk geopend en ik geniet elke dag van mijn werk. Ik geloof weer in mijn eigen kracht, zeker nu ik weet wat ik mezelf allemaal wijsmaakte.

Ik had er geen idee van dat er soorten negatieve overtuigingen zijn. En dat er identiteitsovertuigingen ten grondslag liggen aan wat mij blokkeerde om er vol voor te gaan. Dank je wel Josje voor de super-positieve leerschool. Je laat de wereld schijnen!”

Alexandra van den Herik

“Lieve Josje, ik denk vaak aan jouw woorden: ‘Doe het stap voor stap, denk niet dat je meteen kunt vliegen want dan stort je ter aarde.’

Ik heb dit ter harte genomen en ben niet letterlijk gaan vliegen maar jemig wat gebeurde er veel! Je hebt me zoveel meer richting en inzichten gegeven om onbevangen en open mijn leven te leven. Ik doe wat ik wil, ik zet de stappen die ik wil zetten en voel de energie steeds meer stromen!”

Geraldine Roos

“Josje heeft me geholpen hardnekkige blokkades op te ruimen. Ik wilde graag de switch maken van een baan in loondienst naar het ondernemerschap. Behalve zakelijk waren er privé ook dingen die stagneerden. Waar ik Josje enorm dankbaar voor ben, is dat ze mij heeft helpen inzien dat alles al in mij zit en dat ik vanuit mijn natuur de mooiste manifestaties tot stand breng. Ik heb leren werken met haar tools en ervaar nu veel meer zelfvertrouwen. Ik ben vol enthousiasme met mijn nieuwe praktijk begonnen. En de klanten komen als vanzelf naar me toe!”

Sernur Tekin

“Lieve Josje, wat ik zó goed vind is dat je het echt concreet maakt, met handvatten en tips. In de coaching geef je iemand het gevoel uniek te zijn en je respecteert het proces waar iemand in zit. Je weet de pijnpunten te benoemen, maar je laat de ander zelf denken en coacht op basis van de input die je krijgt. Je zet de ander in beweging, laat iemand nadenken en geeft concrete feedback. Dit staat garant voor enorme groeistappen die een blijvend effect hebben. Dank je wel!”

 

 

Yvonne Vlessing

“Het is geschied. Ik heb het te pakken. En hoe! Zó positief. Heerlijk, het universum geeft me vleugels. Ik ben ik, ik weet hoe ik mijn leven wil inrichten. Niemand kan mij daar vanaf krijgen. Van alles heb ik meegemaakt: incest, verdriet, verlies. Er was schaamte. Maar ik leef weer, en wat me jaren niet lukte, lukt mij nu wel. Ik wil dit met iedereen delen, want ik heb dit aan Josje te danken! En wat voor mij kan, kan voor jou ook!”

 

Petra de Vries

“Vanmiddag was ik in mijn tuinkamertje en pakte mijn werkboek van Van jammer naar YES! erbij. Meteen voelde ik weer hoeveel power erin zat en zit. Terugdenkend aan alles wat besproken is, wat ik heb geleerd, ervaren, gevoeld en ontwikkeld, herbeleef ik het weer. Hoe ik open, hoe ik beklemming of blokkades direct kan loslaten. Het effect blijft en ik ben daar zo blij mee!

Nienke Brouwer

“Lieve lieve lieve Josje, ik ben je zo dankbaar om zo veel meer helderheid, inzicht en vooral gevoel te krijgen in alles wat er in mij huist om zo nog meer mijn potentieel te kunnen leven en benutten. Ik heb mijn baan in loondienst opgezegd en ben helemaal gegaan voor mijn eigen paardencoachpraktijk. De aanmeldingen blijven binnenkomen. Je bent van onschatbare waarde!”

Anita Matheij

Anita Matheij: “Ik heb nog nooit een coach ontmoet waarvan ik zo ondersteboven ben als van Josje. Je moet namelijk van goeden huize komen wil je écht tot mij doordringen. Josje speelde het klaar om mij na één gesprek al volledig uit mijn comfortzone te halen.

Denk niet dat ik mij gelijk gewonnen gaf. Ik brieste, spartelde en sputterde tegen. Ik zette al mijn stekels op en zij prikte daar liefdevol doorheen. Ik daagde haar uit, stelde haar geduld op de proef en rammelde aan haar fundament. En zij bleef gewoon rustig staan. Nou, dan ben je een goeie.

Bij elke high en elke low, elke U-bocht of verraderlijke kurkentrekker was Josje er om mij te steunen en bij te staan, te luisteren en vragen te stellen, of simpelweg er voor mij te ZIJN. En dat was een verademing.

Het resultaat is magisch. Ik reken af met negatieve overtuigingen die mij klein houden, ik maak bewust andere keuzes en kijk met milde ogen naar mezelf. Ik omarm mijn talenten en kwaliteiten, creëer nieuwe, positieve overtuigingen en zie mijzelf als de prachtige mens die ik ben. Ik volg mijn eigen pad en elke stap die ik zet, zet ik zelf. Maar ik zou nooit zo snel, zó ver kunnen komen zonder de hulp, steun en betrokkenheid van mijn coach. Daarom kan ik met heel mijn hart zeggen: ik gun iedere vrouw een Josje in haar leven!

Lieve Josje, nu wij mijn traject hebben afgerond, wil ik je dit laten weten: wat zit jouw methode goed in elkaar! Het is zó zorgvuldig opgebouwd, met telkens een nieuwe hoeveelheid informatie en opdrachten die je stap voor stap meenemen door jouw eigen (verborgen) landschap. Chapeau. Kudos. En een diepe buiging. Dankjewel voor jouw liefde en aandacht en alles wat je mij nog meer hebt gegeven.”

 

 

 

Anneke van den Berg

“Dank je wel Josje. Ik heb nu door wat mijn bewuste en onbewuste aandeel is, in hoe dingen gaan. Ik kan zelf mijn realiteit veranderen, dat is het belangrijkste.

Ik ben je heel dankbaar voor je oprechte meedenken, je scherpe observatievermogen en je eerlijkheid. Je stelt de juiste vragen en laat mij daardoor nadenken en erop vertrouwen dat ik alles kan. Zo wist je gedurende het traject altijd een weg te vinden om me verder te helpen, en steeds op het juiste moment.

Ik heb weer de volledige regie, ik voel ruimte en ga vol vertrouwen op mijn dromen en doelen af. Het starten van mijn praktijk is daarvan het eerste bewijs. Ik zeg tegen anderen: ‘Zoals Josje coacht, daar is er maar één van en dat is Josje’.”

Eline van Stijgeren

“Dankzij de lessen van Josje richt ik mijn leven in naar mijn persoonlijke wensen en doelen en zie ik in dat het pure natuurkunde en mindset is. En dat niet alleen, zo heb ik van Josje geleerd.

Ik begrijp nu hoe we automatische patronen in stand houden. Ik ben overtuigd van de sturende werking van de geest en hoe je jezelf zo kunt ‘programmeren’, dat jij uitzendt wat voor jou van belang is. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog voor de vuist weg zal leven, zonder zelf aan het roer te staan. Mijn succes als directeur van twee bedrijven is hier een rechtstreeks resultaat van.”