Doorbraak!

Eind vorig jaar startte ik een coachtraject van een halfjaar met een prachtige vrouw, ik noem haar A, die op veel deelgebieden in haar leven bleef steken.

Ik heb met mijn traject-klanten regelmatig contact. Dan stuur ik een Whatsapp om vinger aan de pols te houden, vaak net op een moment dat iemand dat nodig blijkt te hebben.

Vandaag had ik contact met A., alleen deze keer was zij het die het initiatief nam. Ze liet me weten dat ze iets gedaan had waar ze meer dan twintig jaar bang voor is geweest en wat ze dus ook twintig jaar niet heeft gedaan.
En vandaag was het moment daar: het ging goed!

Ik was uiteraard blij voor haar, maar als coach wil ik wel altijd even zeker weten of iets op gedragsniveau is veranderd, of dat er daadwerkelijk een patroon is doorbroken.

Op mijn vraag welke gedachten en gevoelens er waren op het moment dat ze deze belangrijke stap zette, antwoordde ze dat ze zich moedig had gevoeld en had gedacht: wat fijn dat ik dit nu durf!

Uiteindelijk ging deze stap over herwonnen veiligheid. Ik hang echt de slingers uit, want ik kan je vertellen dat alles in haar realiteit, waarvan zij vond dat het niet goed voor haar werkte, niet meteen duidelijk een display was van een gebrek aan veiligheid.

Mijn ervaring en intuïtie hadden me dit echter al wel verteld. Maar niemand heeft er iets aan als ik de boodschap zonder meer naar de overkant van de tafel schuif. Het gaat nu juist om het proces van inzicht krijgen, dat is iets wat moet ontstaan.

We hebben pas 3 gesprekken gehad en regelmatig tussentijds contact. En vandaag, op zondag 6 januari 2019, heeft mijn lieve, mooi cliënte een enorme doorbraak beleefd door een kwartjesregen van inzichten.

Haar gevoel onveilig te zijn, heeft haar meer dan 50 jaar belemmerd. Begrijp je waarom ik zo gelukkig word van mijn werk?

Terug