Denkfout

Ik spreek soms mensen die zich met hand en tand verzetten tegen het opruimen van de oorzaak van hun belemmeringen. Niet alleen willen ze die niet opruimen, ze willen die zelfs niet erkennen.

Hun uitgangspunt is: als ik mijn focus richt op mijn (pijnlijke, disfunctionele, akelige, armoedige, succesloze enzovoort) verleden, is DAT wat ik aandacht geef, dus dan is DAT ook wat er groeit.

NIET WAAR.

Ik kan op basis van mijn bijna 15 jaar ervaring als coach en ook mijn eigen ondervindingen in het verleden zeggen, dat de enige weg naar werkelijke transformatie is: éérst je kast opruimen. En daarna full focus op je prachtige toekomst.

PARKEERGARAGE

Zie je weerbaarheid, je flexibiliteit, je buffer als een parkeergarage. En alle nare dingen die je meemaakt als auto’s.

Stel je voor dat je in jouw parkeergarage jarenlang auto na auto hebt gestald, zonder dat je er ook maar één uitreed. Nog geruime tijd zal de slagboom opengaan om er nieuwe auto’s bij te laten. Tuurlijk, met een beetje proppen lukt dat nog best. Af en toe kraken de voegen van de muren in protest tegen de overload, maar zolang ze niet barsten, blijf jij proppen.

Er komt een moment waarop zelfs stapelen en proppen niet meer gaat. Je parkeergarage is tot de nok toe gevuld. Etage voor etage staan de auto’s tegen elkaar aangedrukt van muur tot muur en van vloer tot plafond. VOL.

De eerstvolgende auto die jij erin wilt zetten, is maar een heel kleintje. Deze kleine auto is een metafoor voor een onbelangrijk lijkende gebeurtenis. Je rijdt het autootje tot voor de slagboom. Die gaat niet open. Je zet de bumper van het autootje tegen de slagboom aan, geeft een dotje gas… en duwt door de slagboom heen.

Er vindt een nauwelijks merkbare verschuiving plaats. Iedere auto maakt een paar centimeter ruimte. Keer… weet ik het: duizend?Jouw parkeergarage begeeft het. De muren barsten, de vloeren zakken door, de slagbomen breken. Aan alle kanten kotst jouw parkeergarage auto’s uit.

ERUPTIE

Een heftig eruptie na een schijnbaar kleine verschuiving. Hieraan kun je merken dat het niet handig is om niet terug te willen kijken. Dat ene kleine autootje (gebeurtenisje) laat jouw parkeergarage (veerkracht, flexibiliteit, buffer) uit zijn voegen barsten. Je ontploft, of je begint onbedaarlijk te huilen en lijkt niet meer te kunnen ophouden.

SUCCESVOL FUNCTIONEREN

Wat denk je: zul je succesvol functioneren, als mens en als ondernemer, wanneer je altijd onder hoge druk staat? Weet je hoeveel energie er weglekt als je niet vrij bent in je mind, als je geen ruimte heb voor creatie, voor plezier, voor ontspanning?

Je wordt succesvol en gelukkig NADAT je de demonen uit je verleden hebt willen aankijken. Geloof me: iedere klant die ik heb gecoacht heeft dat met liefde gedaan en er vrede mee gesloten. En ook iedere klant is daarna in een enorme flow terechtgekomen.

DOORSTROOM

Ik zie mensen succesvol, ontspannen en vrij genieten van hun leven en hun ondernemerschap als er meer dan genoeg parkeerplaatsen vrij zijn. Dat lukt door mijn methode Van Jammer naar YES. Iedere auto die al jaren staat weg te roesten, kan afgevoerd worden. Iedere nieuwe auto die plaats inneemt mag ‘kort parkeren’.

Hoe vaak leeg jij je parkeergarage?

Terug