De Prins van Oranje die mijn huis stofzuigde

De Prins van Oranje

De uitvaart van mijn eerste man Pieter werd bezocht door honderden mensen. Een van hen was een Prins van Oranje. Hij en Pieter kenden elkaar via een wederzijdse vriend.

 

Na afloop van de begrafenis ging een groepje vrienden en familie mee naar ons huis. De Prins ook en hij dook direct de keuken in om koffie, wijn en hapjes te regelen. En de grap is: ik vond het doodnormaal!

 

Ik kom snel weer langs!

Ik stond er werkelijk geen seconde bij stil dat het bijzonder was, een auto met AA-kenteken op mijn oprit, een knappe prins in mijn keuken en huiskamer, hapjes ronddelend en wijntjes schenkend alsof het zijn dagelijkse bezigheid was. Ik vond het eigenlijk alleen maar lief. Hij ging als een van de laatsten naar huis en beloofde: ‘Ik kom snel weer langs!’ Daarbij stopte hij me een briefje in mijn hand met zijn nickname (die alleen door intimi gebruikt werd) en zijn privételefoonnummer.

 

Stofzuigen

De Prins kwam terug, meer dan eens. Bij elke gelegenheid praatten we urenlang en dronken we wijn. Op een van die avonden vroeg hij: ‘Waar staat de stofzuiger?’ Zijn blik op de hemel richtend vervolgde hij tegen Pieter: ‘Ik weet niet wanneer je voor het laatst gezogen hebt, Cortel, maar ik pak het even van je over, goed?’

 

Ik, een prinses? 

Ik was volop in de rouw en stond natuurlijk niet open voor… nou ja, wat dan ook. En toch vond ik de Prins leuk. Leuker dan leuk, en dat was geheel wederzijds. Nu weet jij dat het verhaal van Josje en de Prins ergens is geëindigd. Dat heb ik zelf zo gecreëerd en ik had een goede reden om te kiezen zoals ik koos.

 

Mijn realiteit

Een van de onderdelen in mijn training Schep een nieuwe realiteit is het installeren van nieuwe overtuigingen. Het moment dat de Prins in mijn leven verscheen, was niet het moment waarop ik DAT als mijn realiteit wilde creëren: een leven als Prinses van Oranje. Ik deel het hele verhaal tijdens mijn training, omdat het zo exemplarisch is voor mijn vuistregel ‘Het kiezen is het kunnen’. En misschien verklap ik ook wel over welke Prins het gaat ;). 

 

Ben jij eraan toe om in volledige regie jouw leven in te richten zoals jij het wilt vormgeven, op basis van jouw keuzes? 

 

Dan nodig ik je van harte uit om naar mijn live training ‘Schep een nieuwe realiteit’ te komen op 22 en 23 juni aanstaande.

 

Ik neem je twee dagen mee langs het Gouden Stappenplan, waarmee je ontdekt hoe je jouw leven schept zoals jij wilt dat het is. En natuurlijk ontdek je ook hoe het komt dat dat nu nog niet zo is, want daar is een reden voor. 

 

Klik hier voor informatie en tickets.

 

Heb je vragen? Stel ze gerust via info@josjedeklerk.nl.

Voor nu, veel liefs!

 

Terug