Hoe zou het voor je zijn wanneer je vanzelf, vrijwel zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, afgestemd bent op wat je verlangt, zodat je jezelf wanneer nodig binnen een paar seconden in een positieve vibe brengt? Want zoals je weet is dat de manier om met wat je gelooft en voelt aan te trekken waar je naar verlangt.


Zoiets prachtigs

Het werk dat je te doen hebt, de winst die je te behalen hebt, ligt in je overtuigingen. Positieve overtuigingen als gewoonte hebben, zorgt er rechtstreeks voor dat dingen beginnen samen te vallen, er synchrone gebeurtenissen plaatsvinden, die jij aantrekt en opmerkt. De wet van de aantrekkingskracht in actie. Het is zoiets prachtigs om voorspoed en overvloed te leren verwachten.


Die ene zin!

Ik luisterde dinsdag een podcast van Patrick Kicken waarin hij cartoonist Gnoe (Erik van Os) interviewt. Erik vertelt hoe hij drie jaar eerder nog een negatieve grondhouding had, zich hard, cynisch en bozig verhield tot zijn omgeving en als resultaat weinig moois creëerde in zijn buitenwereld. Hij was geen prettig gezelschap, niet voor anderen en niet voor zichzelf.

Een zin in wat hij zei over zijn ontdekkingen vond ik zó prachtig:

‘Je moet het niet willen, want dan is er geen overgave. Het gaat erom je te verheugen’. Oh joy, applaus voor Erik!Want dat is precies ook mijn ervaring! Doordat ik mijn identiteitsovertuigingen veranderde, veranderden ook mijn verwachtingen. In plaats van tegenslag te verwachten, ben ik er sindsdien altijd van overtuigd: wat ik ook wens, het is onderweg naar mij. En ik verheug me en ben op voorhand dankbaar.


Het is gemakkelijker te leren dan je denkt

Alleen gaat het niet in één keer. Ik ga je geen sprookjes vertellen of iets op de mouw spelden. Er is aandacht voor nodig om stukje voor stukje de puzzel van jouw mooiste realiteit te leggen. Daarom zweer ik bij een stappenplan, waarmee je gefaseerd de architect wordt van je leven, de regisseur van je bestaan. Je onderbewuste heeft training en onderhoud nodig.

Een essentieel element daarbij is het maken van keuzes. Je keuzes komen voort uit je overtuigingen en iedere keuze die jij maakt, heeft een resultaat tot gevolg. Met andere woorden: overtuigingen beïnvloeden (via keuzes) je resultaten.

Begin er eens mee te onderzoeken hoe jij je keuzes maakt.

  • Waar baseer je je op?
  • Hoe en waardoor laat jij je leiden?
  • Hoe groot is de invloed van anderen?
  • Hoe groot is het aandeel van eerdere ervaringen?


De antwoorden op deze vragen brengen je vast al meer helderheid.


♥ Heb je vragen? Stel ze gerust in reply op dit bericht. Ik lees alles en antwoord altijd zelf.

♥ Heb je een verzoek voor een podcast- of blogonderwerp? Stuur me je suggestie via een antwoord op deze mail.

♥ Wil je samenwerken? Laat het me weten, ik help je graag Van jammer naar YES!


Ik wens je een prachtig weekend.

Liefs,

Josje


Mariana Schijf

Mariana Schijf: “Wat mij in Josje aantrok was haar idee dat je altijd je eigen werkelijkheid creëert. Ik ben geen hemelfietser. Ik wil mijn ideeën vormgeven in tastbare resultaten. Ik creëer nu vanuit mijn volle potentieel en ik ben iedere dag dankbaar voor alles wat zich aandient.”