Als dit niet aansluit, krijg je het niet voor elkaar

Soms krijg ik van oud-deelnemers de prachtigste succesverhalen. Ik vind het natuurlijk superleuk als ze die met me delen en vaak zitten er ook weer mooie leermomenten in. Die deel ik dan weer met jou ;)!

Deze week ontving ik weer zo’n enthousiast bericht van Mieke. Zij had iets gedaan wat buiten haar comfortzone lag. Zij had een duidelijk doel voor ogen, alleen was het nogal een sprong in het diepe. Een beetje een ‘op goed geluk’ actie.

Toch was het geen naïef besluit, want Miekes belangrijkste drijfveer was vertrouwen. En dan met name zelfvertrouwen.
Ik leer mijn deelnemers hoe ze vanuit zelfvertrouwen grote stappen durven zetten en kunnen blijven geloven in een goede uitkomst.

 

Waarom het lukte

 

Wat Mieke er zelf over zei was: ‘Ik geloof niet dat ik die goede uitkomst heel bewust heb gestuurd, wel dat ik die dankzij mijn onbewuste positieve overtuigingen heb gecreëerd. En moet je zien wat een prachtig resultaat!’

Dit is echt een heel mooie conclusie, want DAT is hoe het werkt!
Dankzij het kennen van haar blokkades is zij in staat om IN het moment te kiezen voor overtuigingen die bijdragen aan een positieve vibe. En door iets positiefs uit te zenden, creëer je iets positiefs.

 

Je intrinsieke verlangens moeten stroken met je intrinsieke overtuigingen!

 

Met intrinsieke overtuigingen bedoel ik dan wat ik Identiteitsovertuigingen noem. Zolang je je laat afremmen door allerlei onbewuste beliefs, negatieve gedachten over jezelf op identiteitsniveau, zul je voortdurend in een negatieve spiraal van denken, voelen en handelen blijven steken. Je ontwikkelt negatieve routines, of patronen. En omdat je steeds opnieuw hetzelfde doet, worden die patronen ook alsmaar hardnekkiger.

Door te onderzoeken welke negatieve identiteitsovertuigingen dat zijn (herkennen) en de oorsprong ervan op te sporen (erkennen), kun je er iets positiefs voor in de plaats zetten.

Dit staat er in één korte zin. Je zult wel begrijpen dat dit een proces is dat zorgvuldig moet worden aangepakt. Maar dan heb je ook wat!

Mieke heeft zeker wat. Zij heeft een gesprek, dat ze normaal als heel spannend zou hebben ervaren, in totale ontspanning gevoerd. Dit heeft geresulteerd in een ontwikkeling in haar bedrijf, waar ze een paar jaar geleden alleen maar van droomde. En nu is dit haar realiteit: ze heeft op basis van haar positieve identiteitsovertuigingen vanuit zelfvertrouwen een investeerder aan boord gehaald, waarmee ze een waanzinnige groei doormaakt.

Herken jij dit, dat je jezelf afhoudt van je mooiste realiteit? En zou je graag meer inzicht willen in hoe dit voor jou persoonlijk werkt?
Stuur me dan een reply op deze mail. Ik help je graag verder met tips en advies, uiteraard vrijblijvend.

Liefs!

Josje

Terug