2018: een bijzonder jaar!

Happy new year! Ik wens je toe dat je in 2019 je verlangens vervult, dat je je in charge voelt over je denken, voelen en handelen en dat je in je persoonlijk leven en in je business de definitieve switch maakt van Jammer naar YES!

De afgelopen week kreeg ik veel mails met terugblikken op 2018. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe mensen doelen bereiken, dromen waarmaken en ook hoeveel veerkracht mensen hebben als blijkt dat iets is tegengevallen.

Omdat ik dankbaar ben dat je mijn blogs en nieuwsbrieven leest en ik je mag inspireren, wil ik graag samen met jou terugkijken op mijn belangrijkste momenten in het jaar dat we maandag hebben afgesloten. Alles op een rij zettend, kom ik tot de conclusie dat het echt waar is:

Je kunt alles bereiken en de werkelijkheid is vaak nog mooier dan je zelf had kunnen bedenken!

Ik zal niet van dag tot dag het hele jaar met je doorlopen, want op een aantal dagen zit ik lekker in mijn werkkamer nieuwe ideeën uit te werken, of ben ik in gesprek met klanten. Ik zal alleen mijn belangrijkste highlights opnoemen.

Keuze en onmiddellijk resultaat
In januari besloot ik een nieuwe vorm van coaching aan te bieden: geen losse sessies meer, maar alleen nog trajecten op basis van mijn methode Van Jammer naar YES! Ik had mijn nieuwe plannen nog niet gedeeld, of de eerste 4 cliënten meldden zich al voor een 1-op-1-traject. Omdat ik altijd veel persoonlijke aandacht wil geven, was 4 voor dat moment ook genoeg. We werkten een aantal maanden samen en deze vorm bleek een groot succes te zijn. Klanten blij, ik blij.

Ook dit jaar blijf ik 1-op-1 coachen. Daarnaast kun je bij me terecht voor een of een aantal Masterminds, waarin jouw persoonlijke weg van groei centraal staat.

Bijzondere samenloop van omstandigheden
Zoals het vaak werkt met mijn verlangens, gebeurde er nog iets groots. Ik wilde graag een eigen trainingslocatie. In januari was er nog geen sprake van, in maart tekende ik het contract, in juni startte de bouw en op 1 september openden we de deuren van Breedings. Inmiddels zijn er al heel uiteenlopende events georganiseerd en staat er voor volgend jaar alweer veel moois op de agenda. En daar horen ook mijn eigen events bij, natuurlijk.

Samenwerking
In mei organiseerde ik een inspirerende dag met collega-onderneemsters. Ik interviewde deze 12 vrouwen over hun drijfveren, hun obstakels en hun succesformule. Dit leverde niet alleen een serie prachtige gesprekken op, maar ook bijzondere contacten die weer leidden tot samenwerking!

Samen met drie collega-onderneemsters organiseer ik een supergave dag, waarin het thema Ontwikkeling de rode draad vormt. Ieder van ons neemt binnen haar eigen expertise een workshop voor haar rekening, waarbij gezondheid, mindfulness, mindset en bewust ondernemen centraal staan.  Een heel waardevol dagprogramma voor ondernemers/sters, maar zeker ook als je jezelf, je gezondheid, je ontwikkeling en de wereld om je heen respecteert en wilt investeren in groei, genieten en geluk. Binnenkort meer over deze dag.

Lange termijn successen
Ik organiseerde een reünie voor (een aantal van) de deelnemers aan mijn training ‘Your Life Masterplan’, in september een jaar geleden. Het was zo mooi om van iedereen te horen welke stappen ze hebben gezet in hun persoonlijke en professionele groei. Ik heb de aanwezigen van deze reünie een jaar lang mogen volgen en waar nodig begeleiden en ik kan met trots zeggen dat de inspiratie van vorig jaar nog altijd voor dagelijkse motivatie zorgt. Deze vrouwen maken hun dromen waar!

LIVE!
Op 30 november was de try-out van mijn live programma ‘Schep een nieuwe realiteit’. Op basis van mijn methode Van Jammer naar YES! leerden de 22 enthousiaste deelnemers (mannen en vrouwen, wat ik erg leuk vond) wat zij nu eigenlijk allemaal denken, hoe dat ze belemmert of bekrachtigt, hoe die patronen -al dan niet negatief- in stand blijven door biochemische reacties, hoe zij die automatische reacties kunnen doorbreken en hoe zij daarmee dagelijks kunnen kiezen voor regie en als resultaat: hun mooiste realiteit.

Ik ben mijn gasten van 30 november dankbaar. Allereerst voor hun inzet en hun ongelooflijk enthousiaste deelname en reacties, maar ook (en niet in de laatste plaats) voor de conclusies die ik heb kunnen trekken.

De belangrijkste conclusie is: dit programma is een volwaardige training. Alles wat je nodig hebt om leiderschap en regie te nemen bij het creatieproces van je persoonlijke en professionele leven, zit erin. Om nog meer persoonlijke aandacht en verdieping te kunnen aanbrengen, is dit programma op 21 en 22 maart te volgen als tweedaagse training. Ik heb er ontzettend veel zin in. Hier kun je er alles over lezen en de compilatievideo zien.

En verder
Mijn plannen voor volgend jaar liggen klaar. Gedetailleerd omschreven businessplannen, met concrete stappen en acties. Ook onze privé plannen zijn in grote lijnen klaar. Niet alleen mijn persoonlijke doelen maar ook de plannen en doelen die we als gezin hebben. Centraal staan de drie G’s: groei, genieten, geluk.

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook in mijn leven komen omstandigheden voor waar ik niet blij van word. In 2018 werden mensen die ik liefheb ziek of overleden, stonden relaties van dierbaren onder spanning, heb ik gerouwd om oude pijn, namen sommige van mijn lichamelijke klachten -meestal late gevolgen van kanker en de behandelingen daartegen- toe en… wist ik altijd weer de stap te zetten naar YES! Ik ben zo gelukkig dat me dat altijd lukt. Dankzij mijn methode is er niet alleen heel veel groei, genieten en geluk, maar ook veel flexibiliteit, veerkracht, zelfinzicht en leiderschap.

En jij?
En hoe is jouw 2018 verlopen? Ik zou het leuk vinden als je me dat laat weten, via info@josjedeklerk.nl.

Ik kijk terug op een bijzonder jaar en ben vast van plan om 2019 nóg mooier te maken.

Ik wens je al het positieve dat jij jezelf wenst voor 2019!

Terug